SOS z kuchyne

Ako variť zeler, aby bol pekne biely?

Martina z Michaloviec

Radí redaktorka Petra Mitringová 

Zeler je vynikajúca zelenina, ktorá sa dá využiť do zemiakového pyré, na hranolčeky, šalát, ale aj skvelú polievku. Pri varení však zvykne nepekne hnednúť, a teda opticky nevyzerá najchutnejšie. Aby ste sa tomu vyhli, pridajte do vody, v ktorej sa zeler varí, trocha oleja a varte ho bez pokrievky. Pomôže vám aj trocha citrónovej šťavy alebo ocot.

SOS z kuchyne
Zdroj: shutterstock

Padlo nám do oka

Miska na polievku

Ak máte rady vidiecky štýl, vymeniť hlboké taniere za misky nie je zlý nápad. Okrem toho, že vyzerajú úžasne, udržia svoj obsah dlhšie teplý. A tak sa už na studenú polievku nebude nikto sťažovať. Naozaj je z čoho vyberať, tak isto nájdete také, ktoré sa vám hodia k jedálenskému servisu.

Bodkovaná, 1 ks, Zoot, 7,95€
Zdroj: archív firmy
Papričky, 2 ks, Next, 13€
Zdroj: archív firmy
Luxusná aj na zapekanie, 1 ks, Potten & Pannen, 16 €
Zdroj: archív firmy

Čistá práca

Pri sekaní čerstvých byliniek zvyknú odrezané kúsky poletovať sem a tam, až ich je plná kuchyňa. Predídete tomu tak, že nasypete malé množstvo soli na dosku na krájanie.

Čistá práca
Zdroj: shutterstock

Dokonalý sendvič

Obložený chlebík plný všetkého, čo chladnička dala, je skvelá, rýchla a najmä skutočne chutná desiata či olovrant. Nezabudnite však jednotlivé pláty sendviča potrieť maslom po celej ploche. Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete namiesto masla použiť majonézu alebo dresing. Mňam!

Dokonalý sendvič
Zdroj: shutterstock

Pre knihomoľky

Markéta Chovancová: Markéta v troubě

Známa česká foodblogerka si pre nás pripravila kuchársku knihu nabitú receptami podľa ročných období. S využitím aktuálne dostupných domácich surovín si s Markétou doma upečiete klasické múčniky, nadýchané pečivo i skvelé zapečené jedlá. CPRESS, 11,99 €

Markéta Chovancová: Markéta v troubě
Zdroj: archív firmy

Bella pasta

Aby ste získali dokonalé talianske cestoviny, varte ich asi o minútu kratšie, ako je napísané na obale. Cestoviny preceďte a na poslednú minútu ich pridajte variť do omáčky, s ktorou ich chcete podávať. Budú famózne.

Bella pasta
Zdroj: shutterstock