Polievka z medvedieho cesnaku

4 porcie

100 g šalotky (banánovej) ● 200 g medvedieho cesnaku ● 150 g zemiakov ● 1 l zeleninového vývaru ● 100 ml smotany na varenie ● soľ● čierne korenie ● maslo ● varené vajíčka a fritovaný ružičkový kel na ozdobu

Polievka z medvedieho cesnaku vám bude chutiť.
Zdroj: Shutterstock

Na masle speníme šalotku nakrájanú nadrobno. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, premiešame a zalejeme vývarom. Keď zemiaky zmäknú, prilejeme smotanu a varíme ešte 5 minút. Necháme vychladnúť. Medvedí cesnak rýchlo sparíme a hneď ponoríme do studenej vody – zachová si krásnu farbu. Vychladnutú polievku a medvedí cesnak rozmixujeme, dochutíme soľou, korením a naložíme do tanierov. Porcie ozdobíme rozdrobenými varenými vajíčkami a lupienkami fritovaného ružičkového kelu.

Polievka z medvedieho cesnaku vám bude chutiť.
Zdroj: Shutterstock

Čas prípravy: 10 minút
Čas varenia: 20 minút

Náš tip

K medvediemu cesnaku môžete pridať mladé lístky špenátu, šťaveľa alebo inej  zelenej listovej  zeleniny.

Polievka z medvedieho cesnaku vám bude chutiť.
Zdroj: Shutterstock