Tip na fantastickú tukožrútsku polievku: Vezmite medvedí cesnak a... Pochutná si celá rodina!
9. 4. 2021, 11:00 (aktualizované: 16. 7. 2024, 0:22)

Zdroj: Shutterstock
Máte chuť na zdravú polievku? Ak ste takúto ešte nejedli, je najvyšší čas to napraviť. Mňam!
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: profimedia
Galéria k článku

Polievka z medvedieho cesnaku
4 porcie
100 g šalotky (banánovej) ● 200 g medvedieho cesnaku ● 150 g zemiakov ● 1 l zeleninového vývaru ● 100 ml smotany na varenie ● soľ● čierne korenie ● maslo ● varené vajíčka a fritovaný ružičkový kel na ozdobu
Zdroj: Shutterstock
Polievka z medvedieho cesnaku vám bude chutiť.
Na masle speníme šalotku nakrájanú nadrobno. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, premiešame a zalejeme vývarom. Keď zemiaky zmäknú, prilejeme smotanu a varíme ešte 5 minút. Necháme vychladnúť. Medvedí cesnak rýchlo sparíme a hneď ponoríme do studenej vody – zachová si krásnu farbu. Vychladnutú polievku a medvedí cesnak rozmixujeme, dochutíme soľou, korením a naložíme do tanierov. Porcie ozdobíme rozdrobenými varenými vajíčkami a lupienkami fritovaného ružičkového kelu.
Zdroj: Shutterstock
Polievka z medvedieho cesnaku vám bude chutiť.
Čas prípravy: 10 minút
Čas varenia: 20 minút
Náš tip
K medvediemu cesnaku môžete pridať mladé lístky špenátu, šťaveľa alebo inej zelenej listovej zeleniny.
Zdroj: Shutterstock
Polievka z medvedieho cesnaku vám bude chutiť.