Fantastická večera zo zemiakov: Stačí len pár surovín a vyčaríte jedlo, ktoré sa stane hitom celej rodiny
20. 10. 2017, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:58)

Zdroj: Shutterstock
Sladké zemiaky plnené rôznou zeleninou nie sú len zdravou a diétnou, ale aj veľmi chutnou voľbou obeda alebo večere. Vyskúšajte!
Zdravé sladké zemiaky sa tešia stále väčšej obľube. Obsahujú menej kalórií a viac vlákniny ako klasické zemiaky. Skúste si z nich pripraviť chutné jedlo len z niekoľkých surovín. So sladkými zemiakmi plnenými zeleninou nebudete mať veľa práce.

Zdroj: iStockphoto
Raw sweet potatoes on wooden background closeup
Pre 4 osoby potrebujete:
4 ks sladkých zemiakov
20 dkg syra
4 plátky slaniny
4 PL kyslej smotany/jogurtu
2 PL olivového oleja
1 cibuľa
1 paprika
soľ
korenie
Ako na to?
Sladké zemiaky aj so šupkou dôkladne umyte, rozkrojte napoly a popichajte vidličkou. Poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrite olivovým olejom a pečte pri teplote 200 stupňov 50 minút. Keď zemiaky zmäknú, opatrne vydlabte ich vnútro, aby ste neporušili šupku. Vnútro zemiakov zmiešajte s nadrobno pokrájanou paprikou, cibuľou a smotanou. Podľa chuti okoreňte a osoľte. Ak nedržíte diétu, pridajte upečenú slaninu. Nakoniec posypte strúhaným syrom. V horúcej rúre pečte ďalších 15 minút alebo dovtedy, kým sa syr neroztopí. Pred podávaním môžete ozdobiť petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Zdroj: iStockphoto
Filled sweet potatoes ready to eat