Čas prípravy: 30 minút
Čas varenia: 40 minút
Postup:
Najskôr vykostíme 6 kuracích stehien, potom ich umyjeme a nakrájame na kocky. 100 g šampiňónov očistíme a pokrájame na plátky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky a 6 strúčikov cesnaku prelisujeme. V hrnci rozpustíme 3 PL masti, na ktorej orestujeme cibuľu, vhodíme mäso a za stáleho miešania na miernom ohni opekáme. Pridáme šampiňóny.
Vmiešame 2 PL mletej sladkej papriky, cesnak a ešte chvíľku restujeme. Zalejeme vodou a dusíme pod pokrievkou domäkka. Potom pridáme 2 PL paradajkového pretlaku, 200 ml bieleho vína a 500 ml hydinového vývaru. Povaríme asi 5 minút a dochutíme soľou, korením a majoránom. Podávame s čerstvým chlebom.