Tip na chutný obed: Marinované bravčové rezne nikoho nesklamú
19. 10. 2014, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:29)

Zdroj: Shutterstock, RCA
Zavolali ste priateľov na obed? Prichystať im poriadnu baštu nebude ťažké, stačí sa inšpirovať týmto receptom.
400 g bravčového mäsa zo stehna umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne, ktoré zľahka naklepeme.
Asi 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler) a cibuľu ošúpeme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
Do hrnca dáme zeleninu a cibuľu, prilejeme 200 ml bieleho vína, pridáme mleté čierne aj nové celé korenie, soľ a bobkový list.
Zeleninu uvaríme domäkka. Uvarený nálev necháme vychladnúť, vložíme doň rezne a 24 hodín marinujeme.
Rezne vyberieme, osolíme, vložíme do hrnca spolu so zeleninou a s koreninami.
Podlejeme trochou nálevu a na miernom ohni prikryté dusíme domäkka. Podľa potreby podlievame ďalším nálevom.
Rezne preložíme do vymastenej zapekacej misy. Navrch dáme nasucho opečené 2 PL strúhanky a 200 ml kyslej smotany.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 10 minút. Podávame s varenými zemiakmi.
NÁŠ TIP:
Mäso rýchlejšie skrehne, keď do nálevu pridáte 3 až 4 PL vínneho octu.