Reklama

Tip pre lenivé gazdinky: Vložte paradajky na 30 sekúnd do mikrovlnky a... Aha, čo sa stane!

Pre milovníčky tvrdých syrov

Zdroj: shutterstock, archív firiem

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Opäť máme pre vás najlepšie rady do domácnosti.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Potraviny pre zdravé srdce: Dáte si denne aspoň jednu?

    SOS z kuchyne

    Ako rýchlo ošúpať paradajky?

    Lucka z Námestova

    Radí redaktorka PetraMitringová 

    Nie každému sa chce babrať so zalievaním horúcou vodou alebo s krátkym povarením a následným chladením. Skúste aj tento spôsob – vložte paradajky na 30 sekúnd do mikrovlnky. Nechajte 2 minúty chladnúť a potom ošúpte malým nožom.

    Padlo nám do oka

    Stojan na servítky 

    Keď máte doma malé deti, potrebujete mať papierové servítky alebo malé obrúsky neustále poruke. Ak ich vložíte do pekného stojana, získate krásnu a praktickú dekoráciu. A tak aj tí, ktorí vždy niečo hľadajú, ich rýchlo nájdu a vy nebudete musieť neustále zachraňovať situáciu s rozliatym džúsom a ufúľanými rúčkami.

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Prútený, Vivre home, 13,90 €

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Kovový, Bellarose, 15,65 €

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Bambusový, Bonami, 9 €

    Slovník modernej gazdinky

    Xylitol, alebo brezový cukor, je prírodné sladidlo, ktoré sa vyrába z brezovej kôry. Vyzerá ako cukor, chutí ako cukor a rovnako sa aj používa. Hádam len s výnimkou kysnutého cesta, kde nevytvára vhodné podmienky pre kvasinky, a teda ani droždie. Má až o 40 percent menšiu kalorickú hodnotu ako cukor. Ďalšou výhodou je, že v ústach nevytvára kyslé prostredie, a teda pomáha predchádzať vzniku zubného kazu. No pozor, nie všetok xylitol, ktorý dostať kúpiť, je z brezy. Menej kvalitný sa vyrába aj z kukurice.

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Slovník modernej gazdinky

    Pre knihomoľky

    Mgr. Petra Ondrašovská a kol.: Necukrím, chudnem

    V tejto knihe nájdete všetko potrebné, ak sa chcete konečne vyslobodiť spod nadvlády závislosti od sladkého. Táto kniha vás naučí, že nie je cukor ako cukor. Že aj bez sladkostí sa dá chutne žiť. Nájdete v ňom test, či ste závislá od cukru, a až 121 receptov na sladké aj slané zdravé jedlá. Nechýba ani päťtýždňový jedálny lístok, ktorý vám pomôže schudnúť. LACUNA, 19,90 €

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Mgr. Petra Ondrašovská a kol.: Necukrím, chudnem

    Náš tip

    Obľúbený taliansky chlieb focaccia si môžete aj takto pekne vyzdobiť zeleninou a bylinkami. Fantázii sa medze nekladú a verte, že nadšené budú nielen deti. Každá focaccia bude vďaka malej námahe hotovým umeleckým dielom.

    Pre milovníčky tvrdých syrov

    Kto by to bol povedal, že syr sa bude lepšie krájať tupým nožom ako ostrým? Pomôže, keď nôž pred použitím zohrejete. Pôjde to ako po masle.

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Pre milovníčky tvrdých syrov

    Vedeli ste, že...

    ... keď do maslového krému do torty pridáte malé množstvo koňaku alebo iného alkoholu, torta sa tak rýchlo nepokazí? Alkohol má schopnosť spomaliť prirodzený proces množenia mikroorganizmov.

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.