Tiramisu po česky
18. 1. 2008, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:11)

Zdroj: Archív
PRÍSADY (pre 4 osoby): Cesto: 6 vajec 6 PL polohrubej múky 6 PL práškového cukru 1 balíček prášku do pečiva 2 PL kakaa
Plnka:
2 balenia nátierkového masla
2 tégliky šľahačkovej smotany
rum na pokvapkanie
2 PL práškového cukru
1 PL kakaa
PRÍPRAVA:
1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, postupne pridáme múku s práškom do pečiva, kakao a na záver všľaháme tuhý sneh z bielkov.
2. Vyšľahané cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 ° C pečieme asi 15 minút. Upečené cesto vyklopíme a stiahneme z neho papier na pečenie, necháme vychladnúť a prekrojíme na polovice.
3. Nátierkové maslo vyšľaháme s cukrom a kakaom, v inej nádobe vyšľaháme smotanu dohusta. Šľahačku zmiešame s nátierkovým maslom.
4. Do misy alebo do štvorcovej formy položíme plát cesta, pokvapkáme ho rumom a natrieme naň polovicu krému. Na krém položíme druhý plát cesta, pokvapkáme rumom a natrieme zvyšným krémom. Povrch husto posypeme kakaom a aspoň na 3 hodiny uložíme do chladničky.
Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 15 minút
Čas odležania: 3 hodiny