Tirolská panvica Gröstl
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:47)

Zdroj: © StockFood
30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 kilogram múčne zemiaky (deň vopred uvarené), 1 kus pór, 2 kus červená cibuľa, 180 gram dubáky, 400 gram bravčová sviečkovica, 7 polievková lyžica repkový olej, 2 polievková lyžica maslo, 4 polievková lyžica čerstvé bylinky (petržlenová vňať a majorán), soľ, mleté čierne korenie
1.
Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Pór umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Cibuľu olúpeme a nakrájame na pásiky. Očistené huby nakrájame na kúsky. Sviečkovicu nakrájame na 1 cm hrubé plátky.
2.
Na panvici rozohrejeme 2 PL oleja a opečieme na ňom cibuľu aj pór. Vyberieme a odložíme bokom.
3.
Na panvici rozpustíme 1 PL masla a niekoľko minút na ňom opekáme huby. Osolíme, vyberieme z panvice a odložíme bokom.
4.
Do panvice dáme ďalšie 3 až 4 PL oleja, vsypeme kolieska zemiakov a za častého potriasania panvicou opekáme asi 9 minút dochrumkava. Osolíme a okoreníme.
5.
Na inej panvici zohrejeme zvyšný olej a plátky sviečkovice opekáme asi 2 minúty z každej strany. Pridáme všetky vopred opečené suroviny, prisypeme bylinky, premiešame a podľa chuti dosolíme a okoreníme.