Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tofu s ryžou

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

4 porcie; čas prípravy: 100 minút

Potrebujeme: 1 šálka kuracieho vývaru, 1/4 šálky svetlej sójovej omáčky, 1 PL čerstvého postrúhaného zázvoru, 2 PL medu, 360 g bieleho tofu, 1 šálka dlhozrnnej bielej ryže, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 480 g mrazenej čínskej zeleninovej zmesi, 5 malých cibuliek (šalotiek), 1/4 ČL mletého čierneho korenia, 1 vajce, olej

Postup:

1. V uzatvárateľnej miske zmiešame vývar s 1 lyžicou sójovej omáčky, medom a 1 lyžičkou zázvoru. Tofu nakrájame na kocky a pridáme do zmesi. Misku uzavrieme, dobre ňou potrasieme a hodinu necháme v chlade marinovať.

2. Ryžu klasicky uvaríme a uložíme na teplé miesto. Hlbokú panvicu alebo wok potrieme olejom a dáme na oheň. Cesnak a zvyšný zázvor 1 minútu pražíme, pridáme zeleninu, polovicu cibuliek nakrájaných nadrobno, ryžu, zvyšok sójovej omáčky a mleté čierne korenie.

3. Zmes opekáme, kým sa dôkladne neprehreje, a potom posunieme obsah na jednu stranu. Na voľné miesto nalejeme rozšľahané vajce. Pražíme ho, kým nestuhne, a vareškou roztláčame na kúsky.

4. Marinádu s tofu vlejeme do malej panvice a na silnom ohni varíme 2 minúty. Do woku pridáme tofu aj s marinádou a miešame 4 minúty. Na záver ešte prisypeme zvyšné nakrájané cibuľky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS