Tofu so zeleninou
1. 7. 2007, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:59)

Zdroj: Archív
4 PORCIE; PRÍPRAVA: 35 MINÚT 2 kocky neochuteného alebo údeného syra tofu 150 g nahrubo nastrúhanej mrkvy 100 g sójových klíčkov (nemusí byť) 400 g brokolice 1 cibuľa 1 červená a 1 žltá paprika1 PL sójovej omáčky štipka čili korenia 1 ČL medu 1 ČL horčice mleté čierne korenie 100 ml zeleninového vývaruolej
POSTUP:
1. V miske zmiešame vývar, sójovú omáčku, med, horčicu, čili a čierne korenie. Tofu nakrájame na väčšie kocky a zalejeme pripravenou marinádou. Necháme aspoň 30 minút stáť. 2. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska, papriku umyjeme a nakrájame na kúsky, brokolicu povaríme v slanej vode do polomäkka. 3. Do woku alebo inej panvice dáme olej, a keď je rozpálený, vsypeme kocky tofu bez marinády. Postupne pridáme cibuľu, papriku, mrkvu, brokolicu a na záver aj sójové klíčky. Počas opekania postupne pridávame po troche marinádu z tofu, a keď sa voda vyparí, môžeme podávať. Zmes najlepšie chutí s ryžou.