Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Torta s lieskovými orieškami

Torta s lieskovými orieškami

Zdroj: © StockFood

Reklama

60 minút, 8 porcií

Potrebujeme: 200 gram hladká múka, 200 gram práškový cukor, 200 gram maslo, 200 gram olúpané lieskovce, 200 gram mleté lieskovce, 100 gram kukuričná múka polenta, 200 mililiter smotana na šľahanie, 90 mililiter mlieko, 2 polievková lyžica práškový cukor, 1 čajová lyžička škorica, 1 čajová lyžička prášok do pečiva, 4 kus vajce, 1 balíček stužovač šľahačky, maslo na vymastenie formy, hrubá múka na vysypanie formy

1. Rúru predhrejeme na 180 °C a formu s priemerom 24 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou.

2. Lieskovce zmiešame so škoricou, s polentou, múkou a práškom do pečiva. Maslo s cukrom vymiešame dopenista. Postupne zakomponujeme vajcia. Múčnu zmes spolu s mliekom spojíme s maslovou zmesou. Cesto nalejeme do formy a pečieme asi 45 minút.

3. Po upečení tortu necháme 10 minút chladnúť, potom odstránime formu a položíme na mriežku.

4. Lieskovce vložíme na plechu do rúry a asi 10 minút opekáme. Vyberieme a necháme vychladnúť.

5. Smotanu s cukrom a so stužovadlom vyšľaháme do tuhej šľahačky, dáme ju do zdobiaceho vrecka s hviezdicovým otvorom a ozdobíme ňou vychladnutú tortu. Pred podávaním ozdobíme orieškami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS