Torta s tvarohom
4. 8. 2013, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:37)

Zdroj: Photocusine
Čas prípravy: 60 minút, 12 porcií
Potrebujeme: 3 vajcia, 125 g kryštálového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, strúhaná kôra z 1/2 pomaranča, 3 až 4 PL horúcej vody, 100 g hladkej múky, 75 g škrobovej múčky, 3 ČL prášku do pečiva, 50 g mletých mandlí, 4 PL marhuľového lekváru, 2 PL malinovice
Obloženie: 4 plátky želatíny, 500 g tvarohu, 100 g jemného cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 125 g mascarpone, 125 g malín, 125 g jahôd, 125 g svetlého bezjadierkového hrozna
Postup:
1. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme dotuha, pridáme 1/3 cukru a vyšľaháme. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom, pomarančovou kôrou a vodou na hustý krém. Navrch vaječnej zmesi preklopíme sneh z bielkov a naň preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a so škrobovou múčkou. Pridáme mandle. Všetko zapracujeme, ale nemiešame dlho.
2. Dno tortovej formy s priemerom 26 cm vystelieme papierom na pečenie, vlejeme cesto, uhladíme a pečieme pri teplote 180 °C asi 35 až 40 minút. Korpus necháme 10 minút vychladnúť vo forme, potom ho preklopíme na kuchynskú mriežku, stiahneme papier a korpus necháme vychladnúť.
3. V hrnci povaríme lekvár s malinovicou. Korpus raz vodorovne prekrojíme a spodný diel vložíme naspäť do tortovej formy. Vrch potrieme lekvárom a vložíme druhý diel. Želatínu necháme napučať v studenej vode. Tvaroh zmiešame s jemným a vanilkovým cukrom. Želatínu vyžmýkame, zohrejeme, rozpustíme a zmiešame s mascarpone. Ihneď zapracujeme do tvarohovej zmesi, ktorú natrieme navrch korpusu.
4. Maliny preberieme. Jahody opláchneme a rozpolíme. Hrozno opláchneme. Ovocie rozdelíme na tvaroh a tortu dáme najmenej na 2 hodiny do chladničky.
Čas pečenia: 40 minút
Čas chladenia: 2 hodiny