Tortellini so syrovou omáčkou
14. 9. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:51)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 400 g syrových tortellini, 2 lyžice olivového oleja, 150 g topeného syra, 200 g tvrdého syra s modrou plesňou, 100 ml mlieka, 250 ml kyslej smotany, strúhaný syr a pažítka na posypanie
Postup:
1. Tortellini uvaríme podľa návodu vo vriacej vode. Scedíme a necháme odkvapkať. Odložíme na teplé miesto.
2. Na hlbšej panvici si rozohrejeme olej, na ktorom rozpustíme topený syr. Podlejeme mliekom a miešame, kým sa zmes nespojí. Pridáme na drobné kúsky pokrájaný tvrdý syr a necháme ho rozpustiť. Podľa potreby rozriedime mliekom. Do hotovej omáčky vmiešame kyslú smotanu, prehrejeme a zmiešame s cestovinou.
3. Pred podávaním môžeme posypať strúhaným syrom a pažítkou.