Reklama

TOTO jedlo je BOMBA! Chutné recepty od slovenského kráľa zdravého životného štýlu vás DOSTANÚ!

Ragú zo zeleniny a z červenej šošovice

Zdroj: Laura Witteková /Jany Landl

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Žiť zdravo neznamená žiť bez chuti. Tieto vychytané recepty na zdravé dobroty na celý deň vás dostanú svojim výzorom aj chuťou.

Raňajky

Kokosovo-ryžová kaša s čučoriedkami a malinami

1 porcia

50 g instantnej ryžovej kaše ● 10 g sušeného kokosu ● 1 ČL medu ● 50 g čučoriedok ● 50 g malín ● 20 g orechového masla

Zmes na kašu varíme vo vode spolu so sušeným kokosom a priebežne miešame, kým zmes nezhustne. Začneme s menším množstvom vody a podľa potreby vodu po troške pridávame. Po zhustnutí kašu dochutíme trochou medu. Navrch dáme čučoriedky a maliny a pokvapkáme orechovým maslom.

Čas prípravy: 5 minút

Čas varenia: 5 minút

Zdroj: Laura Witteková

Kokosovo-ryžová kaša s čučoriedkami a malinami

Polievka

Ázijská polievka s kokosovým mliekom

1 porcia

60 g bieleho tofu ● 50 g brokolice ● 50 g cukety ● 50 g šampiňónov ● 100 ml kokosového mlieka z konzervy ● voda ● korenie karí ● kurkuma ● soľ ● limetová alebo citrónová šťava ● mleté čierne korenie

Zeleninu, šampiňóny a tofu nakrájame, vložíme do hrnca, zalejeme vodou a kokosovým mliekom, posypeme koreninami a chvíľu varíme tak, aby zelenina úplne nezmäkla. Po dovarení dochutíme limetou alebo citrónom.

Čas prípravy: 10 minút

Čas varenia: 15 minút

Zdroj: Laura Witteková

Ázijská polievka s kokosovým mliekom


Hlavné jedlo

Ragú zo zeleniny a z červenej šošovice

1 porcia

1 ČL olivového oleja ● 30 g cibule ● 1 strúčik cesnaku ● 50 g červenej šošovice ● 50 g mrkvy ● 50 g póru ● 50 g cukety ● 50 ml rastlinnej smotany ● kurkuma ● soľ ● mleté čierne korenie ● trocha mletej rasce ● sušený cesnak

Šošovicu si namočíme aspoň hodinu vopred. Zeleninu nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme ju na troche oleja. K cibuli pridáme aj zeleninu nakrájanú na kocky a červenú šošovicu, posypeme koreninami, podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou. Po čiastočnom zmäknutí zeleniny prilejeme rastlinnú smotanu a ešte chvíľu necháme prevrieť.

Čas prípravy: 15 minút

Čas varenia: 20 minút

Zdroj: Laura Witteková /Jany Landl

Ragú zo zeleniny a z červenej šošovice

Niečo sladké

Kokosovo-jogurtový tofu krém

1 porcia

50 g rastlinného jogurtu ● 30 ml kokosového mlieka ● 50 g bieleho tofu ● 1 ČL medu ● 50 g čučoriedok

Jogurt zmixujeme v mixéri spolu s kokosovým mliekom, bielym tofu a medom alebo iným zdravým sladidlom dohladka. Podávame spolu s čerstvými alebo rozmrazenými čučoriedkami.

Čas prípravy: 10 minút

Zdroj: Laura Witteková

Kokosovo-jogurtový tofu krém s čučoriedkami

 

Vyskúšajte aj tento rýchly recept:

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    V kuchyni s Peťou: postup ako si doma uvariť skvelú čerstvú paradajkovú polievku ako od Taliana

     

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.