Letná BUBLANINA ako od babičky: S touto ríbezľovou pochúťkou svokru hravo tromfnete!
12. 8. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:08)

Zdroj: Shutterstock
Máte chuť na ovocnú dobrotu? Bublaninu máte raz dva hotovú! Poradíme vám, ako na to, aby sa upiekla krásne do zlata.
Ovocná bublanina
Čas prípravy: 20 minút
Čas pečenia: 60 minút
Potrebujeme:
250 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 100 ml oleja, 150 ml smotany na šľahanie, 3 vajcia, 150 g ovocia – ríbezle, čučoriedky, jahody, 1/2 prášku do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru, tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu
Takto sa to podarí:
Rúru vyhrejeme na 200 °C a plech na bublaninu vymastíme a vysypeme múkou. Vajcia rozklepneme, bielky oddelíme od žĺtkov a tie vyšľaháme spolu s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva, olej, smotanu a všetko dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech a pečieme pri 170 °C približne 10 minút a až potom pridáme ovocie. Pečieme ďalších 20 minút, potom na posledných približne 15 minút zvýšime teplotu na 200 °C, aby sa bublanina upiekla krásne do zlata.