Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Letná BUBLANINA ako od babičky: S touto ríbezľovou pochúťkou svokru hravo tromfnete!

Upečte si fantastickú ríbezľovú bublaninu.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Máte chuť na ovocnú dobrotu? Bublaninu máte raz dva hotovú! Poradíme vám, ako na to, aby sa upiekla krásne do zlata.

Ovocná bublanina

Čas prípravy: 20 minút

Čas pečenia: 60 minút

Potrebujeme:

250 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 100 ml oleja, 150 ml smotany na šľahanie, 3 vajcia, 150 g ovocia – ríbezle, čučoriedky, jahody, 1/2 prášku do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru, tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu

Takto sa to podarí:

Rúru vyhrejeme na 200 °C a plech na bublaninu vymastíme a vysypeme múkou. Vajcia rozklepneme, bielky oddelíme od žĺtkov a tie vyšľaháme spolu s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva, olej, smotanu a všetko dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech a pečieme pri 170 °C približne 10 minút a až potom pridáme ovocie. Pečieme ďalších 20 minút, potom na posledných približne 15 minút zvýšime teplotu na 200 °C, aby sa bublanina upiekla krásne do zlata.

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.