Trasená jahodová torta
4. 8. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:11)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 40 minút, čas pečenia: 15 – 20 minút, 12 porcií
Potrebujeme:
Cesto: 3 vajcia, 200 g kryštálového cukru, 200 g hladkej múky, 7 lyžíc oleja, 7 lyžíc vody, 1/2 prášku do pečiva
Plnka: 3 smotany na šľahanie, 300 g jahôd, 3 PL jahodového džemu, 2 čokoládové pudingy bez varenia, maslo na vymastenie a múka na vysypanie formy
Postup:
1. Celé vajcia dohusta vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Postupne primiešavame olej a 7 lyžíc vody, nakoniec zľahka vmiešame múku spolu s práškom do pečiva. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou a rovnomerne do nej rozdelíme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista 15 až 20 minút, vyberieme z rúry a necháme celkom vychladnúť.
20 minút
2. Plnka: Jahody umyjeme, odstránime stopky a nakrájame na štvrtinky (menšie necháme v celku). Do väčšej nádoby vylejeme 2 smotany na šľahanie, pridáme jahody, džem rozmiešaný s 3 lyžicami vody a pudingy. Zakryjeme a nemiešame, iba niekoľkokrát zatrasieme.
15 minút
3. Plnku natrieme na korpus a necháme stuhnúť. Pred podávaním môžeme ozdobiť zvyšnou šľahačkou.
5 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4