Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Trenčiansky teľací rezeň

Trenčiansky teľací rezeň

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy a varenia: 50 minút; 4 porcie

Potrebujeme: 500 g teľacieho mäsa, 80 g šunky, 20 g sušených húb, 120 g sladkokyslých uhoriek, 2 jablká, 20 g hladkej múky, 60 g masti, 40 g paradajkového pretlaku, 80 g cibule, 40 g masla, soľ, mleté čierne korenie

Postup:

1. Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na tenké rezne, ktoré naklepeme, osolíme a obalíme v múke.

2. Na panvici rozohrejeme masť, na ktorej mäso opečieme z oboch strán a podusíme domäkka, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do zvyšku masti dáme nadrobno nakrájanú cibuľu a speníme. Pridáme sušené huby, nakrájanú šunku, nadrobno nakrájané jablká a uhorky nakrájané na prúžky. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a na miernom ohni prikryté podusíme domäkka.

3. Mäso vrátime do panvice, prehrejeme, pridáme pretlak a maslo a ešte raz necháme prevrieť. Podávame so zemiakovými kroketami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS