Trhací cesnakový chlebík: Jesenná cesnaková pochúťka vám určite ulahodí, TOTO si musíte doma upiecť!
25. 9. 2017, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:02)

Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk
Trhací cesnakový chlebík chutí vynikajúco, hriech nevyskúšať. Pripraviť ho hravo zvládne aj začiatočník.
Trhací cesnakový chlebík
1 pekáč

Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk
Trhací cesnakový chlebík
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
1 lyžička soli
1 balenie sušeného droždia
340 ml vlažnej vody
100 g masla
šťava z 1/2 citróna
hrsť pažítky
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica strúhanky
Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk
Trhací cesnakový chlebík
Takto sa to popdarí:
1. Múku zmiešame so soľou a vytvoríme v nej jamku. Do nej nasypeme droždie, ktoré zalejeme vlažnou vodou. Múku postupne zamiešavame do vody a vymiesime hladké cesto. Necháme kysnúť 1 hodinu, alebo kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.
2. Maslo zmiešame so šťavou z citróna, nasekanou pažítkou a pretlačeným cesnakom. Formu na pečenie (pekáč) vytrieme cesnakovým maslom a vysypeme strúhankou.
3. Z vykysnutého cesta tvoríme menšie guľôčky, ktoré ukladáme blízko seba do formy na pečenie. Potrieme zmäknutým cesnakovým maslom a necháme kysnúť ešte 30 minút.
4. Pred pečením chlebík posolíme a pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút pri teplote 190°C. Ihneď po dopečení chlebík naposledy potrieme cesnakovým maslom.
Čas prípravy: 20 minút
Čas kysnutia: 90 minút
Čas pečenia: 30 minút
Ďalšie skvelé recepty na sladké aj slané jedlá hľadajte v septembrovom vydaní nášho mesačníka Varenie&pečenie!
Zdroj: Nový Čas pre ženy Varenie a pečenie
Nový Čas pre ženy Varenie a pečenie