Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Trhací cesnakový chlebík: Jesenná cesnaková pochúťka vám určite ulahodí, TOTO si musíte doma upiecť!

Trhací cesnakový chlebík

Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk

Reklama

Trhací cesnakový chlebík chutí vynikajúco, hriech nevyskúšať. Pripraviť ho hravo zvládne aj začiatočník.

Trhací cesnakový chlebík

1 pekáč

Trhací cesnakový chlebík

Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk

Trhací cesnakový chlebík

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

1 lyžička soli

1 balenie sušeného droždia

340 ml vlažnej vody

100 g masla

šťava z 1/2 citróna

hrsť pažítky

2 strúčiky cesnaku

1 lyžica strúhanky

Zdroj: Beautifood.sk, Casprezeny.sk

Trhací cesnakový chlebík

Takto sa to popdarí:

1. Múku zmiešame so soľou a vytvoríme v nej jamku. Do nej nasypeme droždie, ktoré zalejeme vlažnou vodou. Múku postupne zamiešavame do vody a vymiesime hladké cesto. Necháme kysnúť 1 hodinu, alebo kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.

2. Maslo zmiešame so šťavou z citróna, nasekanou pažítkou a pretlačeným cesnakom. Formu na pečenie (pekáč) vytrieme cesnakovým maslom a vysypeme strúhankou.

3. Z vykysnutého cesta tvoríme menšie guľôčky, ktoré ukladáme blízko seba do formy na pečenie. Potrieme zmäknutým cesnakovým maslom a necháme kysnúť ešte 30 minút.

4. Pred pečením chlebík posolíme a pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút pri teplote 190°C. Ihneď po dopečení chlebík naposledy potrieme cesnakovým maslom.

Čas prípravy: 20 minút

Čas kysnutia: 90 minút

Čas pečenia: 30 minút

Ďalšie skvelé recepty na sladké aj slané jedlá hľadajte v septembrovom vydaní nášho mesačníka Varenie&pečenie!

Zdroj: Nový Čas pre ženy Varenie a pečenie

Nový Čas pre ženy Varenie a pečenie

Vyberáme pre vás niečo PLUS