Reklama

Tri najchutnejšie recepty z PARADAJKOVÉHO PRETLAKU a ako si pripraviť DOMÁCI ako od BABIČKY

Jednoduché recepty z 1 paradajkového pretlaku:

Rýchla polievka

Potrebujeme: 1 menšiu cibuľu, 1 PL hladkej múky, 3 PL oleja, 1 červenú papriku, kryštálový cukor, soľ, 4 PL kyslej smotany a bylinky na ozdobenie

Ako na to: Najemno nakrájanú cibuľu opečieme na oleji. Poprášime múkou a pripravíme ružovú zápražku. Pridáme na kocky nakrájanú papriku, paradajkový pretlak a zalejeme vodou. Dochutíme soľou a cukrom. Necháme prevrieť a odstavíme. Rozdelíme do misiek, ozdobíme kyslou smotanou a bylinkam

Zdroj: Shutterstock

Krémová-paradajková polievka

Počuli ste už náš podcast o jedle a zdraví?

Frkle

Potrebujeme: 1 balenie zemiakového cesta, 1 vajce, vlažnú vodu, 50 ml oleja, 2 ČL kryštálového cukru, soľ, 250 ml kyslej smotany, údený syr na posypanie

Ako na to: Cesto pripravíme podľa návodu s vodou a vajcom. Vymiesime, necháme odstáť, rozdelíme na tretiny a každú rozvaľkáme asi na 1 cm hrubý valec. Ten nožom rozdelíme na malé kúsky, ktoré môžeme vidličkou jemne roztlačiť. Frkle dáme do vriacej osolenej vody a vyberáme, keď vyplávajú na povrch. Vo väčšom hrnci si rozohrejeme olej, do ktorého dáme paradajkový pretlak a chvíľu opražíme. Ochutíme cukrom a soľou. Do paradajkovej zmesi vložíme uvarené frkle a zamiešame, aby sa dôkladne obalili v omáčke. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a všetko premiešame. Pred podávaním posypeme strúhaným údeným syrom.

Jednoduchá salsa

Zdroj: Shutterstock

Paradajková omáčka

Potrebujeme: 2 papričky čili, 1 menšiu cibuľu, soľ, mleté čierne korenie a 2 ČL tabasca

Ako na to: Cibuľu ošúpeme a najemno pokrájame. Papričky čili očistíme, zbavíme jadierok a najemno nasekáme. Cibuľu a čili zmiešame spolu s paradajkovým pretlakom, osolíme, okoreníme a dochutíme tabascom. Salsa je vhodná na namáčanie čipsov alebo kukuričných tortíl.

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.
Reklama