Tri najlepšie recepty z obyčajnej čokolády na varenie: Rýchle maškrty, o akých sa vám ani nesnívalo
5. 10. 2015, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:17)

Zdroj: Dušan Křístek, Shutterstock
Narazili ste pri upratovaní na tabuľku čokolády na varenie a lámete si hlavu, do čoho ju použiť? To už nemusíte, stačí sa držať jedného z našich receptov.

Zdroj: shutterstock.com

Zdroj: shutterstock.com

Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
Ľahký krém pre malých aj veľkých
Potrebujeme:
50 ml mlieka, 3 žĺtky, 70 g práškového cukru, 300 ml šľahačkovej smotany
Ako na to:
Nad parou rozpustíme na malé kúsky nalámanú čokoládu, pridáme mlieko a spolu prehrejeme. Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista a pridáme k zmäknutej, trocha vychladnutej čokoláde. Všetko dôkladne vyšľaháme. Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne ju zapracujeme k čokoládovej hmote. Hotový krém rozdelíme do pohárov alebo misiek a na niekoľko hodín odložíme do chladničky. Pred podávaním môžeme ozdobiť šľahačkou a hoblinkami čokolády.
Zdroj: shuterstock.com, DSR
Čokoláda
Kakaové mafiny – maškrta pre hostí
Potrebujeme:
125 g masla, štipku soli, 75 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 3 vajcia, 225 g polohrubej múky, 2 PL kakaa, 1 balíček prášku do pečiva, 2 PL mlieka, tuk na vymastenie plechu
Ako na to:
Čokoládu nahrubo nasekáme. Z masla, soli a oboch druhov cukru a žĺtkov vymiešame hladký krém. Postupne pridáme múku s práškom do pečiva, kakao, mlieko, nasekanú čokoládu a nakoniec vyšľahané bielky. Masu preložíme do vymasteného plechu na mafiny a pečieme asi 25 minút v rúre vyhriatej na 150 °C.
Zdroj: Shutterstock
Večer by ste už čokoládu nemali jesť.
Horúci nápoj na dlhé večery
Potrebujeme:
150 ml mlieka, 100 ml vody, 100 ml smotany na varenie, 2 PL medu, štipku škorice, strúhaná čokoláda na ozdobenie
Ako na to:
Mlieko a vodu dáme spolu s nasekanou čokoládou do hrnca a za stáleho miešania varíme, kým sa čokoláda nerozpustí. Pridáme smotanu a necháme ešte raz zovrieť. Odstavíme a vmiešame med a škoricu. Rozdelíme do šálok a posypeme čokoládou.