Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tri najlepšie recepty z obyčajnej čokolády na varenie: Rýchle maškrty, o akých sa vám ani nesnívalo

Orieškovo - čokoládový krém

Zdroj: Dušan Křístek, Shutterstock

Reklama

Narazili ste pri upratovaní na tabuľku čokolády na varenie a lámete si hlavu, do čoho ju použiť? To už nemusíte, stačí sa držať jedného z našich receptov.

Ľahký krém pre malých aj veľkých

Potrebujeme:

50 ml mlieka, 3 žĺtky, 70 g práškového cukru, 300 ml šľahačkovej smotany

Ako na to:

Nad parou rozpustíme na malé kúsky nalámanú čokoládu, pridáme mlieko a spolu prehrejeme. Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista a pridáme k zmäknutej, trocha vychladnutej čokoláde. Všetko dôkladne vyšľaháme. Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne ju zapracujeme k čokoládovej hmote. Hotový krém rozdelíme do pohárov alebo misiek a na niekoľko hodín odložíme do chladničky. Pred podávaním môžeme ozdobiť šľahačkou a hoblinkami čokolády.

Kakaové mafiny – maškrta pre hostí

Potrebujeme:

125 g masla, štipku soli, 75 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 3 vajcia, 225 g polohrubej múky, 2 PL kakaa, 1 balíček prášku do pečiva, 2 PL mlieka, tuk na vymastenie plechu

Ako na to:

Čokoládu nahrubo nasekáme. Z masla, soli a oboch druhov cukru a žĺtkov vymiešame hladký krém. Postupne pridáme múku s práškom do pečiva, kakao, mlieko, nasekanú čokoládu a nakoniec vyšľahané bielky. Masu preložíme do vymasteného plechu na mafiny a pečieme asi 25 minút v rúre vyhriatej na 150 °C.

Zdroj: Shutterstock

Večer by ste už čokoládu nemali jesť.

Horúci nápoj na dlhé večery

Potrebujeme:

150 ml mlieka, 100 ml vody, 100 ml smotany na varenie, 2 PL medu, štipku škorice, strúhaná čokoláda na ozdobenie

Ako na to:

Mlieko a vodu dáme spolu s nasekanou čokoládou do hrnca a za stáleho miešania varíme, kým sa čokoláda nerozpustí. Pridáme smotanu a necháme ešte raz zovrieť. Odstavíme a vmiešame med a škoricu. Rozdelíme do šálok a posypeme čokoládou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS