Bielky sa nechcú vyšľahať? Mnohé gazdinky z toho majú nočné mory! Tri pravidlá pre nadýchaný sneh
25. 7. 2018, 13:15 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:43)

Zdroj: Shutterstock
Vyhnite sa chybám, ktoré zmaria vašu cestu za našľahaným snehom z bielkov.
Snehové pusinky, žemľovka, alebo piškótové cesto. Aj základné recepty si niekedy vyžadujú obeť v podobe nadýchaného a vyšľahaného snehu z vaječných bielkov. Mnohé gazdinky z neho majú nočné mory. S týmito tromi pravidlami sa však vyhnete všetkým chybám, ktoré vedia urobiť z nadýchanej snehovej periny skôr marcovú čľapkanicu.

Zdroj: Shutterstock
Ako vyšľahať perfektný sneh z bielkov?
1. Nech sa tam nedostane ani kúsoček žĺtka: Vajcia rozbíjajte po jednom a bielky najskôr dávajte do osobitnej misky. Ak je bielko čisté a v poriadku, až potom ho dajte do misy, v ktorej budete šľahať sneh. Ak sa vám stane, že žĺtok praskne a znečistí bielky, odložte ho na iné použitie, ale už ho nepridávajte do snehu. Aj miniatúrny kúsok pokazí snaženie sa o sneh.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná snímka
2. Nechajte vajcia odpočinúť: Studené bielky sa šľahajú o dosť horšie, ako tie ohriate. Nechajte preto misku s bielkami na kuchynskej linke pokojne aj pol hodiny
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná snímka
3. Pridajte štipku soli: Klasický trik na šľahané bielky. Soľ zaistí, že sneh sa vyšľahá rýchlo a dotuha.
Zdroj: Dušan Křístek
Jahodová torta so snehom