Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Trik starej mamy na NAJ plnku do pečeného kuraťa: Každý sa bude čudovať, čo ste do nej dali!

Kurča s pečeňovou plnkou

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

Klasika s nečakanou zápletkou. Tajná ingrediencia posunie plnku do kuraťa na iný level.

Pečené kuriatko je ozdobou každého nedeľného stola. No keď má v sebe aj plnku, stáva sa z neho ozajstné slávnostné jedlo. Máme pre vás trik navyše, vďaka ktorému sa rodina pobije o posledný kúsok plnky.

Pečené kurča s plnkou (6. krok)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Pečené kurča s plnkou (6. krok)

Pripravte si klasickú zmes na plnku - staršie pečivo, vajíčka, vnútornosti (pečienku), a podľa chuti aj zeleninu, ak ju máte v plnke radi. Pečivo si nakrájajte na kocky. V miske si rozmiešajte vajíčko s mliekom, pridajte soľ, korenie a tajnú prísadu - trochu strúhaného muškátového orieška.

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Pečené kurča s plnkou (1. krok)

Pozor však, naozaj použite iba štipku tohto korenia. Vo veľkých dávkach má halucinogénne účinky. Pri striedmom používaní sa však nemusíte ničoho báť. Muškátový oriešok má naozaj výraznú a charakteristickú vôňu. Takže na množstve môžete naozaj šetriť.

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Pečené kurča s plnkou (3. krok)

Namiesto kupovaného mletého muškátového orecha radšej kúpte celý. Potom ním prejdite párkrát po jemnom strúhadle.

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Pečené kurča s plnkou (5. krok)

Plnku do kuraťa potom pripravte klasickým spôsobom. Pečivo nechajte nasiaknuť ochuteným mliekom s vajíčkom, pridajte pečienky a naplňte kura. Už počas pečenia sa bude celým domom niesť vôňa muškátového orieška.

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Pečené kurča s plnkou (7. krok)

Vyberáme pre vás niečo PLUS