Trik starej mamy na NAJ plnku do pečeného kuraťa: Každý sa bude čudovať, čo ste do nej dali!
12. 2. 2019, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:42)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Klasika s nečakanou zápletkou. Tajná ingrediencia posunie plnku do kuraťa na iný level.
Pečené kuriatko je ozdobou každého nedeľného stola. No keď má v sebe aj plnku, stáva sa z neho ozajstné slávnostné jedlo. Máme pre vás trik navyše, vďaka ktorému sa rodina pobije o posledný kúsok plnky.

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Pečené kurča s plnkou (6. krok)
Pripravte si klasickú zmes na plnku - staršie pečivo, vajíčka, vnútornosti (pečienku), a podľa chuti aj zeleninu, ak ju máte v plnke radi. Pečivo si nakrájajte na kocky. V miske si rozmiešajte vajíčko s mliekom, pridajte soľ, korenie a tajnú prísadu - trochu strúhaného muškátového orieška.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Pečené kurča s plnkou (1. krok)
Pozor však, naozaj použite iba štipku tohto korenia. Vo veľkých dávkach má halucinogénne účinky. Pri striedmom používaní sa však nemusíte ničoho báť. Muškátový oriešok má naozaj výraznú a charakteristickú vôňu. Takže na množstve môžete naozaj šetriť.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Pečené kurča s plnkou (3. krok)
Namiesto kupovaného mletého muškátového orecha radšej kúpte celý. Potom ním prejdite párkrát po jemnom strúhadle.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Pečené kurča s plnkou (5. krok)
Plnku do kuraťa potom pripravte klasickým spôsobom. Pečivo nechajte nasiaknuť ochuteným mliekom s vajíčkom, pridajte pečienky a naplňte kura. Už počas pečenia sa bude celým domom niesť vôňa muškátového orieška.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Pečené kurča s plnkou (7. krok)