Za túto nátierku vás budú doma na rukách nosiť: Sladká, chrumkavá a s vôňou Vianoc, MŇAM!
16. 10. 2019, 11:00

Zdroj: SHUTTERSTOCK
Neviete sa už dočkať Vianoc? Máme pre vás parádnu sušienkovú nátierku, ktorá vám pomaly sa blížiace sviatky priblíži.

Zdroj: NČPŽ

Zdroj: Časpreženy.sk

Zdroj: SHUTTERSTOCK
Galéria k článku
Isto poznáte korenené sušienky spekulatius, ktoré sú obľúbené hlavne na Vianoce. Ak sa ich neviete dojesť, isto vás potešia aj vo forme nátierky. Na chlebíku alebo ako dip k jablku alebo inému ovociu si ju sebe alebo deťom môžete zabaliť na desiatu. Ak nemáte doma spomínané sušienky, môžete použiť aj iné suché pečivo alebo kekse, ktoré máte po ruke.

Zdroj: Dušan Křístek, Shutterstock
Domáce perníkové korenie
Že nátierka zo sušienok? Vďaka mixéru to bude hračka. Krém z korenených sušienok sa svojou chuťou a vôňou parádne hodí na toto jesenné aj blížiace sa zimné obdobie. Určite vyskúšajte. Hodí sa nielen na chlieb alebo pečivo, ale vychutnáte si ju aj ako nátierku na palacinky či lievance. Skúste ju aj ako plnku do mafinov, alebo na dochutenie šľahačky. Výsledok vás príjemne prekvapí.
Spekulatiusová nátierka
na 500 g krému budete potrebovať:
300 g sušienok Spekulatius (alebo iných)
20 g medu
1 a 1/2 lyžičky perníkového korenia
1 lyžičky škorice
1 lyžičky mletej vanilky
štipka soli
50 ml smotany na šľahanie
120 zmäknutého masla
Postup:
1. Sušienky nalámeme na menšie kúsky a dáme do mixéra. Mixujeme na vysokých otáčkach asi 15 sekúnd, až kým zmes nebude jemne krémová.
2. Pridáme koreniny, med a smotanu a v mixéri dobre premiešame.
3. Nakoniec vsypeme nakrájané maslo a mixujeme asi 20 sekúnd. Zmes naplníme do pohára a dáme na chvíľu do chladničky.
Čas prípravy: 10 minút
Zdroj: SHUTTERSTOCK
kuchyňa - plech na pečenie - koláče - sušienky
Náš tip:
Ak by ste chceli mať nátierku trocha chrumkavú, pridajte v treťom kroku aj zopár celých sušienok.