Tvarohové halušky
2. 8. 2007, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:30)

Zdroj: Archív
Reklama
2 PORCIE; PRÍPRAVA: 30 MINÚT 250 g mäkkého tvarohu 2 celé vajcia 1 lyžicu oleja 150 g polohrubej múky štipku soli tvrdý syr na strúhanie roztopené maslo na poliatie
POSTUP:
1. Z tvarohu, vajec, oleja a múky vypracujeme vláčne cesto. Nesmie byť tuhé, aby halušky neboli po uvarení tvrdé, preto múku pridávame postupne. 2. Z cesta tvarujeme navlhčenou lyžicou halušky, ktoré rovno dávame do osolenej vriacej vody. 3. Varíme ich 2 až 3 minúty, kým halušky nevyplávajú na povrch. Vyberieme ich dierovanou naberačkou, odložíme do misy a polejeme roztopeným maslom. 4. Halušky posypeme strúhaným syrom, osolíme a podávame s hlávkovým šalátom.