Tvarohové rezance s mäsom
10. 2. 2011, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:53)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 40 minút, čas pečenia: 40 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 500 g bravčového pliecka, 3 vajcia, 300 g hrubej múky, 100 g masti, 250 g tvarohu, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
1. Umyté a očistené mäso osolíme, okoreníme a upečieme na masti vo vyhriatej rúre domäkka. Počas pečenia podlievame teplou vodou. Upečené mäso pokrájame na rezance s hrúbkou 2 cm, zalejeme výpekom z pekáča.
2. Z vajec, múky a zo studenej vody vypracujeme cesto na rezance. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a narežeme na širšie rezance.
3. Rezance uvaríme vo vriacej osolenej vode, scedíme a pridáme k nakrájanému mäsu. Vrch posypeme rozdrobeným tvarohom.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4