Skvelý tip na chutný jarný koláč: Tvarohový kiš so špenátom zmizne zo stola skôr, než sa nazdáte
19. 4. 2017, 13:30 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: Shutterstock
Chystáte sa piecť? Vyskúšajte tvarohový quiche (kiš) so špenátom. Ak nemáte radi tvaroh, môžete ho nahradiť napríklad smotanovým syrom.
Tvarohový koláč so špenátom
8 kusov
Potrebujeme:
Cesto: 230 g hladkej múky, 60 g kukuričného škrobu, 4 g soli, 4 g práškového cukru, 160 g masla, 50 g mlieka, 1 žĺtok
Plnka: 500 g jemného tvarohu, 5 g soli, 3 g mletého čierneho korenia, 2 g muškátového orieška, 3 žĺtky, 1 malá cibuľa, 100 g čerstvého špenátu
Takto sa to podarí:
1. Múku, škrob, soľ, cukor a maslo zmiešame v miske a pridáme mlieko a žĺtok. Dobre vymiesime.
2. Cesto vyformujeme do vymastenej formy a popicháme vidličkou. Na cesto dáme papier na pečenie a zaťažíme strukovinou.
3. Predpečieme ho pri teplote 170 °C asi 15 minút. Strukovinu odstránime.
4. Tvaroh, soľ, čierne korenie a strúhaný muškátový orech zmiešame v miske. Pridáme žĺtky, na kocky pokrájanú cibuľu a posekaný špenát. Dobre zamiešame a nalejeme na predpečené cesto.
5. Dopečieme pri teplote 170 °C asi 20 minút.
Tip
Skúste aj iné tvary, napríklad mafinovú formu.
Ak nemáte radi tvaroh, nahraďte ho smotanovým syrom, ktorý je jemnejší.