Reklama

Skvelý tip na chutný jarný koláč: Tvarohový kiš so špenátom zmizne zo stola skôr, než sa nazdáte

Tvarohový kiš so špenátom

Zdroj: Shutterstock‎

Reklama

Chystáte sa piecť? Vyskúšajte tvarohový quiche (kiš) so špenátom. Ak nemáte radi tvaroh, môžete ho nahradiť napríklad smotanovým syrom.

Tvarohový koláč so špenátom

8 kusov

Potrebujeme:

Cesto: 230 g hladkej múky, 60 g kukuričného škrobu, 4 g soli, 4 g práškového cukru, 160 g masla, 50 g mlieka, 1 žĺtok

Plnka: 500 g jemného tvarohu, 5 g soli, 3 g mletého čierneho korenia, 2 g muškátového orieška, 3 žĺtky, 1 malá cibuľa, 100 g čerstvého špenátu

Takto sa to podarí:

1. Múku, škrob, soľ, cukor a maslo zmiešame v miske a pridáme mlieko a žĺtok. Dobre vymiesime.

2. Cesto vyformujeme do vymastenej formy a popicháme vidličkou. Na cesto dáme papier na pečenie a zaťažíme strukovinou.

3. Predpečieme ho pri teplote 170 °C asi 15 minút. Strukovinu odstránime.

4. Tvaroh, soľ, čierne korenie a strúhaný muškátový orech zmiešame v miske. Pridáme žĺtky, na kocky pokrájanú cibuľu a posekaný špenát. Dobre zamiešame a nalejeme na predpečené cesto.

5. Dopečieme pri teplote 170 °C asi 20 minút.

Tip

Skúste aj iné tvary, napríklad mafinovú formu.

Ak nemáte radi tvaroh, nahraďte ho smotanovým syrom, ktorý je jemnejší.