Tvarohový krémeš
6. 1. 2011, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:54)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 60 minút, čas pečenia: 20 – 30 minút, pre celú rodinu
Potrebujeme: 150 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 1 vajce, 1 žĺtok, 75 g masla, 75 g práškového cukru, tuk na vymastenie plechu, múka na vysypanie plechu
Plnka: 500 g tvarohu, 500 ml mlieka, 1 vanilkový lusk, 1 balíček vanilkového pudingu, 100 g práškového cukru, 3 žĺtky, 1 vajce, 50 ml oleja
Sneh: 4 bielky, 4 lyžice kryštálového cukru, práškový cukor na posypanie
Postup:
1. Z múky, vajca, zo žĺtka, z prášku do pečiva, z masla a práškového cukru vypracujeme cesto. Roztlačíme ho na dno a boky vymasteného a vysypaného plechu.
2. Plnka: Tvaroh rozmixujeme s mliekom, pridáme vajce, žĺtky, cukor, olej, vyškrabaný vanilkový lusk a puding. Plnku vylejeme na cesto a upečieme vo vyhriatej rúre.
3. Na upečený koláč opatrne rozotrieme tuhý sneh z bielkov a kryštálového cukru, uhladíme a posypeme práškovým cukrom. Dáme do rúry zhnednúť.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4