Tvarohový nákyp
8. 4. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:50)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 40 minút, čas pečenia: 40 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 500 g mäkkého tvarohu, 4 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 1 lyžička ostrúhanej citrónovej kôry, 5 lyžíc mlieka, 1 vanilkový puding v prášku, sezónne ovocie na ozdobenie, práškový cukor na posypanie, tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie formy
Postup:
1. Vajcia rozdelíme, žĺtky vymiešame so 100 g cukru na penu. Do žĺtkovej masy postupne zašľaháme tvaroh, citrónovú kôru a mlieko zmiešané s pudingovým práškom.
(20 minút)
2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne doň zapracujeme zvyšný cukor. Sneh zamiešame do tvarohovej hmoty.
(10 minút)
3. Cesto preložíme do vymastenej a vysypanej formy na zapekanie a pečieme vo vyhriatej rúre približne 40 minút. Po upečení nákyp pocukrujeme a ozdobíme čerstvým ovocím.
(10 minút)