Jednoduché a pritom také mňam! Slané tvarožníky podľa tradičného receptu chutia lepšie ako od babičky
18. 5. 2017, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:47)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Jednoduché a pritom také mňam! Slané tvarožníky podľa tradičného receptu chutia lepšie ako od babičky
Tvarožníky
Potrebujeme:
Cesto:
500 g hladkej múky, soľ, 22 g droždia, 1 ČL kryštálového cukru, 1 vajce, 2 PL masti, 250 ml vlažného mlieka
Plnka:
250 g tvarohu, 2 žĺtky, soľ, mleté čierne korenie
Takto sa to podarí:
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Tvarožníky
1. Zo surovín na cesto vymiesime hladké cesto, ktoré sa odlepuje od misy. Zakryjeme a necháme 30 minút kysnúť.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Tvarožníky
2. Suroviny na plnku vymiešame.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Tvarožníky
3. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme. Vykrojíme kruhy, ktoré dáme na plech.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Tvarožníky
4. Do stredu každého dáme trochu plnky.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Tvarožníky
5. Pečieme na 200 °C asi 10 minút.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Tvarožníky