Reklama

Jednoduché a pritom také mňam! Slané tvarožníky podľa tradičného receptu chutia lepšie ako od babičky

Tvarožníky

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Jednoduché a pritom také mňam! Slané tvarožníky podľa tradičného receptu chutia lepšie ako od babičky

Tvarožníky

Potrebujeme:

Cesto:

500 g hladkej múky, soľ, 22 g droždia, 1 ČL kryštálového cukru, 1 vajce, 2 PL masti, 250 ml vlažného mlieka

Plnka:

250 g tvarohu, 2 žĺtky, soľ, mleté čierne korenie

Takto sa to podarí:

1. Zo surovín na cesto vymiesime hladké cesto, ktoré sa odlepuje od misy. Zakryjeme a necháme 30 minút kysnúť.

2. Suroviny na plnku vymiešame.

3. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme. Vykrojíme kruhy, ktoré dáme na plech.

4. Do stredu každého dáme trochu plnky.

5. Pečieme na 200 °C asi 10 minút.