Údená kyslá polievka
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:51)

Zdroj: iStock
Reklama
10 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 2 liter voda, 500 mililiter tekutina z kyslej kapusty, 1 kilogram údené mäso (krkovička alebo koleno), 100 gram široké rezance, 10 kus celé čierne korenie, 6 kus zemiaky, 6 kus celé nové korenie, 3 kus bobkový list, 3 kus klinčeky, 2 kus cibuľa so šupkou, 4 strúčik cesnak, 4 polievková lyžica kečup, 1 čajová lyžička soľ, 1 čajová lyžička mletá sladká paprika
1.
Mäso dáme variť do vody aj s tekutinou z kapusty. Pridáme všetky suroviny a varíme, pokiaľ mäso nie je mäkké.
2.
Medzitým uvaríme široké rezance.
3.
Keď je polievka hotová, naložíme na taniere rezance a zalejeme vývarom z polievky. Mäso podávame so zemiakmi uvarenými v polievke.