Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Údené mäso v lístkovom ceste

Údené mäso

Zdroj: archív

Reklama

Čas prípravy: 30 minút. Čas pečenia: 20 minút.

Potrebujeme: 1 kg údeného bravčového karé, 3 zrnká čierneho korenia, 3 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, 2 až 3 strúčiky cesnaku, 1 balenie lístkového cesta, 1 PL masla, 1 vajce

Ako na to: Údené mäso umyjeme a vložíme do hrnca so studenou vodou. Pridáme korenie, bobkový list, cesnak a uvaríme domäkka. Mäso vyberieme, vykostíme a necháme úplne vychladnúť.

Lístkové cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme, odkrojíme z neho niekoľko tenkých pásikov a dáme bokom. Mäso vcelku položíme na cesto, obložíme plátkami masla, zabalíme do cesta, dáme na plech a potrieme rozšľahaným vajcom.

Povrch cesta ešte ozdobíme pásikmi cesta do mriežky a potrieme vajcom. Pečieme v rúre rozohriatej na 190 °C približne 20 minút. Podávame teplé so zemiakovou kašou alebo studené so šalátom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS