Údené mäso v lístkovom ceste
4. 4. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: archív
Čas prípravy: 30 minút. Čas pečenia: 20 minút.
Potrebujeme: 1 kg údeného bravčového karé, 3 zrnká čierneho korenia, 3 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, 2 až 3 strúčiky cesnaku, 1 balenie lístkového cesta, 1 PL masla, 1 vajce
Ako na to: Údené mäso umyjeme a vložíme do hrnca so studenou vodou. Pridáme korenie, bobkový list, cesnak a uvaríme domäkka. Mäso vyberieme, vykostíme a necháme úplne vychladnúť.
Lístkové cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme, odkrojíme z neho niekoľko tenkých pásikov a dáme bokom. Mäso vcelku položíme na cesto, obložíme plátkami masla, zabalíme do cesta, dáme na plech a potrieme rozšľahaným vajcom.
Povrch cesta ešte ozdobíme pásikmi cesta do mriežky a potrieme vajcom. Pečieme v rúre rozohriatej na 190 °C približne 20 minút. Podávame teplé so zemiakovou kašou alebo studené so šalátom.