Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Údené mäso v lístkovom ceste

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 35 minút, 12porcií

Potrebujeme: 1 kg údeného bravčového karé, 2-3 strúčiky cesnaku, nové korenie (celé), čierne korenie (celé), 2-3 bobkové listy, 2 lyžice masla, 1 balíček lístkového cesta, 1 vajce

Postup:

1. Mäso uvaríme domäkka spolu s korením, bobkovým listom a cesnakom. Po vychladnutí ho vykostíme a položíme na rozvaľkané lístkové cesto. Mäso môžeme pokvapkať maslom a zabalíme ho do cesta.

2. Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rúre dozlatista.

3. Podávame teplé so zemiakovou kašou alebo studené s čerstvým zeleninovým šalátom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS