Údené mäso v lístkovom ceste
7. 7. 2006, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:34)

Zdroj: Archív
Reklama
Čas prípravy: 35 minút, 12porcií
Potrebujeme: 1 kg údeného bravčového karé, 2-3 strúčiky cesnaku, nové korenie (celé), čierne korenie (celé), 2-3 bobkové listy, 2 lyžice masla, 1 balíček lístkového cesta, 1 vajce
Postup:
1. Mäso uvaríme domäkka spolu s korením, bobkovým listom a cesnakom. Po vychladnutí ho vykostíme a položíme na rozvaľkané lístkové cesto. Mäso môžeme pokvapkať maslom a zabalíme ho do cesta.
2. Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rúre dozlatista.
3. Podávame teplé so zemiakovou kašou alebo studené s čerstvým zeleninovým šalátom.