Reklama

Takto ste údené mäso ešte nejedli: Pečené v rúre s medovou kôrkou rozvonia celú domácnosť

Údene mäso s medovo-horčicovou glazúrou

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Údené mäso je samo osebe výborné, ale prečo ho ešte nevylepšiť? Použiť môžete stehno, kolienko alebo napríklad údenú panenku.

Údene mäso s medovo-horčicovou glazúrou

Potrebujeme:

1 kg údeného, uvareného mäsa

3 lyžice horčice

3 lyžice medu

Čierne korenie

Takto sa to podarí:

1. Mäso uvaríme vo vode. Ak sme kúpili už uvarené, môžeme začať hneď.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Údene mäso s medovo-horčicovou glazúrou

2. Z medu, horčice a korenia si urobíme marinádu, ktorou mäso celé potrieme.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Údene mäso s medovo-horčicovou glazúrou

3. Dáme piecť na 200 stupňov asi 30 minút, počas pečenia potierame zvyšnou marinádou.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Údene mäso s medovo-horčicovou glazúrou

4. Podávame teplé alebo studené.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Údene mäso s medovo-horčicovou glazúrou