Takto ste údené mäso ešte nejedli: Pečené v rúre s medovou kôrkou rozvonia celú domácnosť
26. 3. 2018, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:27)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Údené mäso je samo osebe výborné, ale prečo ho ešte nevylepšiť? Použiť môžete stehno, kolienko alebo napríklad údenú panenku.
Údene mäso s medovo-horčicovou glazúrou
Potrebujeme:
1 kg údeného, uvareného mäsa
3 lyžice horčice
3 lyžice medu
Čierne korenie
Takto sa to podarí:
1. Mäso uvaríme vo vode. Ak sme kúpili už uvarené, môžeme začať hneď.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Údene mäso s medovo-horčicovou glazúrou
2. Z medu, horčice a korenia si urobíme marinádu, ktorou mäso celé potrieme.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Údene mäso s medovo-horčicovou glazúrou
3. Dáme piecť na 200 stupňov asi 30 minút, počas pečenia potierame zvyšnou marinádou.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Údene mäso s medovo-horčicovou glazúrou
4. Podávame teplé alebo studené.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Údene mäso s medovo-horčicovou glazúrou