Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Údený losos s avokádom a poľníčkom

Údený losos s avokádom a poľníčkom

Zdroj: © StockFood

Reklama

20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1 kus citrón, 125 mililiter extra panenský olivový olej, 110 gram šalát poľníček (valeriánka poľná), 300 gram údený losos, 2 kus menšie avokádo, 4 polievková lyžica kapary, 120 gram crème fraîche, soľ, mleté čierne korenie, kryštálový cukor

1.

Z citróna vytlačíme šťavu, ktorú zmiešame s cukrom, so soľou a s korením. Tenkým pramienkom prilievame olivový olej a miešame, až kým nezískame hladký dresing.

2.

Na taniere rozdelíme opláchnutý, osušený šalát, prídame lososa nakrájaného na menšie kúsky a zľahka prelejeme dresingom.

3.

Avokáda prepolíme, odstránime kôstky, vyberieme dužinu a nakrájame ju na plátky. Poukladáme na šalát, zvrchu posypeme kaparami.

4.

Nakoniec rozdelíme na šalát kôpky crème fraîche a znova polejeme zvyškom dresingu. Pred podávaním okoreníme čerstvým mletým čiernym korením.

5.

Náš tip: Šalát môžete posypať zmesou opečených semienok tekvice a slnečnice.

Vyberáme pre vás niečo PLUS