Údený losos s avokádom a poľníčkom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:50)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 kus citrón, 125 mililiter extra panenský olivový olej, 110 gram šalát poľníček (valeriánka poľná), 300 gram údený losos, 2 kus menšie avokádo, 4 polievková lyžica kapary, 120 gram crème fraîche, soľ, mleté čierne korenie, kryštálový cukor
1.
Z citróna vytlačíme šťavu, ktorú zmiešame s cukrom, so soľou a s korením. Tenkým pramienkom prilievame olivový olej a miešame, až kým nezískame hladký dresing.
2.
Na taniere rozdelíme opláchnutý, osušený šalát, prídame lososa nakrájaného na menšie kúsky a zľahka prelejeme dresingom.
3.
Avokáda prepolíme, odstránime kôstky, vyberieme dužinu a nakrájame ju na plátky. Poukladáme na šalát, zvrchu posypeme kaparami.
4.
Nakoniec rozdelíme na šalát kôpky crème fraîche a znova polejeme zvyškom dresingu. Pred podávaním okoreníme čerstvým mletým čiernym korením.
5.
Náš tip: Šalát môžete posypať zmesou opečených semienok tekvice a slnečnice.