Lahodný koláč z čokolády a kávy

Kto by nemal rád čokoládu? Je výborná sama o sebe alebo aj v tomto recepte. Navyše keď ju spojíte s kávou, tak si doma vykúzlite hotovú delikatesu. 

Príprava 15 minút, pečenie 45 minút

Čo budete potrebovať:

  • 5 vajíčok
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 hrnček granka
  • 1 hrnček oleja

Na prípravu polevy budete potrebovať: 

  • pol hrnčeka kávy (uvarenej, osladenej)
  • ríbezľový džem
  • 1 a pol téglika šľahačkovej smotany
  • 150 g čokolády na varenie

POSTUP:

  1. Z bielkov si vyšľahajte sneh.
  2. V druhej miske zmiešajte žĺtky s cukrom, múkou, práškom do pečiva, grankom a olejom.
  3. Nakoniec do hmoty jemne vmiešajte sneh.
  4. Cesto vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech.
  5. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 35-45 minút.
  6. Upečený, ešte teplý koláč polejte studenou kávou a nechajte ju dobre vsiaknuť. Potom koláč potrite džemom.
  7. V hrnci zohrejte smotanu a rozpustite v nej čokoládu. Chvíľu ju povarte a nechajte trochu vychladnúť.
  8. Ešte tekutú polevu natrite na  koláč.
  9. Najlepšie chutí odležaný – 8 až 10 hodín.
    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>