Reklama

Upečte si koláč rýchlo a hravo: TIETO recepty na hrnčekové dobroty si ZAMILUJETE!

Hrnčekový

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Kto by nemal rád koláče, že? No nie vždy máme náladu na to, aby sme si ho upiekli. Nechce sa nám starostlivo odvážiť všetky ingrediencie a jednoducho sa na to vykašleme. Vedeli ste ale, že niekedy vám na upečenie poriadnej dobroty stačí iba jeden hrnček? Inšpirujte sa týmito receptami.

 

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tradičné SLOVENSKÉ ZÁKUSKY: Od našej cukrárky chutia božsky!

    Lahodný koláč z čokolády a kávy

    Kto by nemal rád čokoládu? Je výborná sama o sebe alebo aj v tomto recepte. Navyše keď ju spojíte s kávou, tak si doma vykúzlite hotovú delikatesu. 

    Príprava 15 minút, pečenie 45 minút

    Čo budete potrebovať:

    • 5 vajíčok
    • 1 hrnček kryštálového cukru
    • 1 hrnček polohrubej múky
    • 1 balíček prášku do pečiva
    • 1 hrnček granka
    • 1 hrnček oleja

    Na prípravu polevy budete potrebovať: 

    • pol hrnčeka kávy (uvarenej, osladenej)
    • ríbezľový džem
    • 1 a pol téglika šľahačkovej smotany
    • 150 g čokolády na varenie

    POSTUP:

    1. Z bielkov si vyšľahajte sneh.
    2. V druhej miske zmiešajte žĺtky s cukrom, múkou, práškom do pečiva, grankom a olejom.
    3. Nakoniec do hmoty jemne vmiešajte sneh.
    4. Cesto vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech.
    5. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 35-45 minút.
    6. Upečený, ešte teplý koláč polejte studenou kávou a nechajte ju dobre vsiaknuť. Potom koláč potrite džemom.
    7. V hrnci zohrejte smotanu a rozpustite v nej čokoládu. Chvíľu ju povarte a nechajte trochu vychladnúť.
    8. Ešte tekutú polevu natrite na  koláč.

    Článok pokračuje na ďalšej strane >>> 

    Svieži linecký ríbezľový koláč s tvarom

    Ríbezle sú zdravé a veľmi chutné. Ak ich máte doma veľa , tak ich určite vyskúšajte v tomto recepte. 

    PRÍPRAVA 30 MINÚT + 1 HODINA CHLADENIE CESTA, PEČENIE 30 MINÚT

    Čo budete potrebovať:

    • 1 a pol šálky hladkej múky
    • pol šálky práškového cukru
    • 125 g masla
    • 1 žĺtok
    • štipku soli

    Na tvarohovú náplň

    • 500 g jemného tvarohu
    • pol šálky práškového cukru
    • 1 lyžičku vanilkového extraktu
    • 2 vajcia
    • 2 lyžice Solamylu
    • 2 šálky ríbezlí (môžu byť aj zavárané alebo mrazené)

    Na podávanie

    • pol šálky kyslej smotany
    • 1 lyžica práškového cukru
    • štipku mletej vanilky

    POSTUP:

    1. Z múky, cukru, masla, zo žĺtka a štipky soli vypracujte hladké cesto.
    2. Zabaľte ho do fólie a nechajte aspoň 1 hodinu vychladiť. Zatiaľ zmiešajte všetky suroviny na tvarohovú náplň.
    3. Vychladené cesto vyvaľkajte a rozložte do vymastenej formy (24 cm). Pretŕčajúce časti cesta orežte.
    4. Na cesto vylejte tvarohovú zmes a posypte ríbezľami.
    5. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.