Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Upečte si nedeľný koláč: TENTO recept je zdravý, rýchly a zapojiť môžete aj najmenších! Mňaaam

Krásne nabulaný koláč

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

Chcete si upiecť zdravý a rýchlý koláčik? Ak áno tak ste na správnom mieste! Pripravili sme si pre vás skvelý recept na špaldový koláč, ktorý s vami zvládnu upiecť aj vaše deťurence.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Postup: Pripravte si s nami úžasný nepečený trojfarebný koláč s jahodami!

    Chcete si zachovať tradíciu nedeľného pečenia ale bojíte sa, že jesť veľa koláčov je nezdravé? Potom ste na správnom mieste! Ponúkame vám recept na špaldový koláč s tvarohom a ovocím, ktoré môžete obmieňať podľa sezóny. Najlepšie na tom je, že je veľmi jednuduchý a do akcie, môžete zapojiť aj vaše deti pre ktoré to bude nesmierna zábava. 

    Zdroj: shutterstock

    Ovocný koláč

    Ste pripravené? Recept nájdete na ďalšej strane článku >>>

    ŠPALDOVÝ KOLÁČ S TVAROHOM A OVOCÍM

    NA 1 STREDNE VEĽKÝ PLECH, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT

    Potrebujete:

    NA CESTO:

    • 3 vajcia
    • 1 hrnček trstinového cukru
    • 250 ml plnotučného acidofilného mlieka (alebo 1 biely jogurt)
    • pol hrnčeka oleja
    • 1 hrnček špaldovej múky (toľko, aby bolo cesto husté, no tekuté)
    • pol prášku do pečiva
    • 2 lyžice kakaa

    NA KRÉM:

    • 1 vajce
    • 3 lyžice trstinového cukru
    • 1 vanilkový cukor,
    • 250 g tvarohu
    • obľúbené ovocie na posypanie

    Postup nájdete na ďalšej strane >>>

    Postup:

    • Vajíčka spoločne  s cukrom vyšľahajte do hustej peny. Striedavo do nej pridávajte „acidko“ a olej. Nakoniec  nezabudnite prisypať múku, ktorú zmiešajte s práškom do pečiva. To stačí, aby bolo cesto dostatočne husté ale zároveň si zachovalo svoju tekutosť. 
    • Cesto vylejte na plech, ktorý predtým vystelte papierom na pečenie.
    • Ingrediencie na krém z tvarohu rozmixujte ponorným mixérom na hladkú hmotu.
    • Na kakaovom ceste urobte malou lyžicou diery a do nich vlejte tvarohový krém.
    • Pečte 10 minút pri teplote 220 °C, potom 15 minút pri 190 °C a 10 minút pred koncom pečenia pridajte ovocie a zatlačte ho do cesta, aby nezhorelo.

    Určite nám nezabudnite dať vedieť, či tento super koláčik vyskúšate a či sa vám podaril a hlavne chutil. 

    Tešíme sa na vaše reakcie! A dajte nám vedieť, aké ovocie máte na koláčikoch úplne najradšej! 

     

    Vyberáme pre vás niečo PLUS