Upečte si nedeľný koláč: TENTO recept je zdravý, rýchly a zapojiť môžete aj najmenších! Mňaaam
23. 5. 2021, 11:00 (aktualizované: 16. 7. 2024, 1:29)

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Chcete si upiecť zdravý a rýchlý koláčik? Ak áno tak ste na správnom mieste! Pripravili sme si pre vás skvelý recept na špaldový koláč, ktorý s vami zvládnu upiecť aj vaše deťurence.
Zdroj: Dobré jedlo
Zdroj: Petra Bošanská/Dobré jedlo
Zdroj: Dobré jedlo
Galéria k článku

Chcete si zachovať tradíciu nedeľného pečenia ale bojíte sa, že jesť veľa koláčov je nezdravé? Potom ste na správnom mieste! Ponúkame vám recept na špaldový koláč s tvarohom a ovocím, ktoré môžete obmieňať podľa sezóny. Najlepšie na tom je, že je veľmi jednuduchý a do akcie, môžete zapojiť aj vaše deti pre ktoré to bude nesmierna zábava.
Zdroj: shutterstock
Ovocný koláč
Ste pripravené? Recept nájdete na ďalšej strane článku >>>
ŠPALDOVÝ KOLÁČ S TVAROHOM A OVOCÍM
NA 1 STREDNE VEĽKÝ PLECH, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT
Potrebujete:
NA CESTO:
- 3 vajcia
- 1 hrnček trstinového cukru
- 250 ml plnotučného acidofilného mlieka (alebo 1 biely jogurt)
- pol hrnčeka oleja
- 1 hrnček špaldovej múky (toľko, aby bolo cesto husté, no tekuté)
- pol prášku do pečiva
- 2 lyžice kakaa
NA KRÉM:
- 1 vajce
- 3 lyžice trstinového cukru
- 1 vanilkový cukor,
- 250 g tvarohu
- obľúbené ovocie na posypanie
Zdroj: Dobré jedlo/Petra Bošanská
Zvládnu ho aj deti!
Postup nájdete na ďalšej strane >>>
Postup:
- Vajíčka spoločne s cukrom vyšľahajte do hustej peny. Striedavo do nej pridávajte „acidko“ a olej. Nakoniec nezabudnite prisypať múku, ktorú zmiešajte s práškom do pečiva. To stačí, aby bolo cesto dostatočne husté ale zároveň si zachovalo svoju tekutosť.
- Cesto vylejte na plech, ktorý predtým vystelte papierom na pečenie.
- Ingrediencie na krém z tvarohu rozmixujte ponorným mixérom na hladkú hmotu.
- Na kakaovom ceste urobte malou lyžicou diery a do nich vlejte tvarohový krém.
- Pečte 10 minút pri teplote 220 °C, potom 15 minút pri 190 °C a 10 minút pred koncom pečenia pridajte ovocie a zatlačte ho do cesta, aby nezhorelo.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Ilustračné foto
Určite nám nezabudnite dať vedieť, či tento super koláčik vyskúšate a či sa vám podaril a hlavne chutil.
Tešíme sa na vaše reakcie! A dajte nám vedieť, aké ovocie máte na koláčikoch úplne najradšej!