Špecialita pre maškrtné jazýčky: Upečte si trochu netradičnú, ale veľmi chutnú bábovku
30. 9. 2014, 15:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:31)

Zdroj: Shutterstock
Vyskúšajte si s nami upiecť trochu netradičnú, ale zato veľmi chutnú bábovku.
Kalypso z gréckej kuchyne
Na 1 bábovku budete potrebovať:
350 ml červeného vína, 100 g sušených sliviek, 120 g hrozienok, 100 g kandizovanej citrónovej kôry, 250 g masla, 300 g práškového cukru, 3 vajcia, 1 ČL limetovej kôry, 1 ČL mletej škorice, 450 g polohrubej múky, múku a tuk na vymastenie a vysypanie formy
Ako na to?
Víno necháme zovrieť a dáme doň slivky, hrozienka a kandizovanú kôru.
Krátko povaríme, necháme 30 minút odležať a rozmixujeme.
Maslo vyšľaháme s cukrom a vajcami do peny. Za stáleho šľahania pridáme strúhanú kôru z limety, škoricu, múku a rozmixovanú zmes.
Cesto zľahka premiešame a vlejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy.
Pečieme pri teplote 150 °C asi 50 minút.
Po upečení necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť. Bábovku ozdobíme cukrovou polevou, ktorú môžeme dochutiť strúhanou limetovou kôrou.