Urobte si pizzu ako z Talianska doma: Stačí TÁTO tajná prísada a výsledok si ZAMILUJETE!
16. 8. 2021, 11:00 (aktualizované: 16. 7. 2024, 3:24)

Zdroj: shutterstock
Najlepšie rady do domácnosti

Zdroj: NMH
Dokonalé mafinové cesto
Veľa z nás robí chybu, že cesto pridlho mieša, potom je po upečení tuhé. Preto vždy pri príprave cesta najprv dobre vyšľahajte mokré ingrediencie a múku len rýchlo a krátko vmiešajte. Len takto dosiahnete krásne nadýchané mafinové a cupcakové cesto.
Zdroj: shutterstock
Dokonalé mafinové cesto
Pizza ako od Taliana
Všetko závisí od cesta. Prílohy môžete dať rôzne, ale dobré cesto je základ. A preto pri solení nešetrite. Správne cesto by malo byť trošku presolené, pri pečení a v kombinácii s prílohou sa slaná chuť zneutralizuje, žiadne obavy. Čo sa týka chrumkavosti, ak máte rady cesto s bublinkami, ako ho robia v talianskych pizzeriách, len ho vyvaľkajte a dajte piecť. Ak vám bubliny prekážajú, popichajte ho najprv vidličkou.
Zdroj: shutterstock
Pizza ako od Taliana
Ovocná ganáž
Sladkú polevu alebo krém z čokolády a zo smotany pozná hádam každý. Čo tak vyskúšať jeho ovocný variant? Rozmixujte 150 g jahôd, priveďte do varu, stiahnite z ohňa a nalejte na 200 g nalámanej bielej čokolády. Miešajte, kým sa zmes nespojí. Časť ovocia môžete nahradiť aj smotanou, ak sa vám zdá poleva pritmavá.
Zdroj: shutterstock
Ovocná ganáž
Pre knihomoľky
Kuang Tsai Hao:Tajomstvo čaju
Ste milovníčkami popíjania čaju? Aj keby nie, po prečítaní tejto pôvabnej knihy sa ňou isto stanete. Je v nej celý príbeh o dlhovekej kultúre, ktorá je ukrytá v šálke voňavého horúceho nápoja. Ako uvádza anotácia: „Nech sa pije akýmkoľvek spôsobom – japonským, anglickým alebo čínskym –, je ako zázračný kľúč, ktorý otvára srdcia.“ Perfekt, 7,90 €
Zdroj: archív firiem
Kuang Tsai Hao: Tajomstvo čaju
SOS z kuchyne
V tomto horúcom lete mám problém vyšľahať šľahačku. Čo robím zle?
Jankaz Dunajskej Stredy
Radí redaktorka Petra Mitringová
Skúste pred šľahaním šľahačku, ale aj misu, v ktorej ju budete šľahať, a šľahaciu metličku dobre vychladiť v chladničke. Lepšie je používať cukrársku šľahačku, ktorá obsahuje viac tuku. A vedeli ste, že v oceľovej miske sa vám lepšie a rýchlejšie vyšľahá?
Zdroj: shutterstock
SOS z kuchyne
Padlo nám do oka
Šetrite prírodu
Iste ste si všimli, že v mnohých obchodoch dnes možno kúpiť praktické vrecká na zeleninu, ovocie alebo pečivo. Stačí ich mať vždy pri sebe v kabelke alebo taške a nielenže vás nebudú trápiť chýbajúce igelitové vrecúška, ale neznečistíte prírodu zbytočným odpadom.
Zdroj: archív firiem
Sieťované, 1 ks, Bionela, 4,14 €
Zdroj: archív firiem
Ľahké, 2 ks, Lidl, 0,79 €
Zdroj: archív firiem
Praktická súprava, 3 ks, Kazue, 8,60 €