Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Urobte si pizzu ako z Talianska doma: Stačí TÁTO tajná prísada a výsledok si ZAMILUJETE!

Pizza ako od Taliana

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Najlepšie rady do domácnosti

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    PIZZOVÉ GUĽKY so SYROM: Pochúťka na dnešný večer (VIDEO)
    Zdroj: NMH

    Dokonalé mafinové cesto

    Veľa z nás robí chybu, že cesto pridlho mieša, potom je po upečení tuhé. Preto vždy pri príprave cesta najprv dobre vyšľahajte mokré ingrediencie a múku len rýchlo a krátko vmiešajte. Len takto dosiahnete krásne nadýchané mafinové a cupcakové cesto.

    Zdroj: shutterstock

    Dokonalé mafinové cesto

    Pizza ako od Taliana

    Všetko závisí od cesta. Prílohy môžete dať rôzne, ale dobré cesto je základ. A preto pri solení nešetrite. Správne cesto by malo byť trošku presolené, pri pečení a v kombinácii s prílohou sa slaná chuť zneutralizuje, žiadne obavy. Čo sa týka chrumkavosti, ak máte rady cesto s bublinkami, ako ho robia v talianskych pizzeriách, len ho vyvaľkajte a dajte piecť. Ak vám bubliny prekážajú, popichajte ho najprv vidličkou.

    Zdroj: shutterstock

    Pizza ako od Taliana

    Ovocná ganáž

    Sladkú polevu alebo krém z čokolády a zo smotany pozná hádam každý. Čo tak vyskúšať jeho ovocný variant? Rozmixujte 150 g jahôd, priveďte do varu, stiahnite z ohňa a nalejte na 200 g nalámanej bielej čokolády. Miešajte, kým sa zmes nespojí. Časť ovocia môžete nahradiť aj smotanou, ak sa vám zdá poleva pritmavá.

    Zdroj: shutterstock

    Ovocná ganáž

    Pre knihomoľky

     Kuang Tsai Hao:Tajomstvo čaju

    Ste milovníčkami popíjania čaju? Aj keby nie, po prečítaní tejto pôvabnej knihy sa ňou isto stanete. Je v nej celý príbeh o dlhovekej kultúre, ktorá je ukrytá v šálke voňavého horúceho nápoja. Ako uvádza anotácia: „Nech sa pije akýmkoľvek spôsobom – japonským, anglickým alebo čínskym –, je ako zázračný kľúč, ktorý otvára srdcia.“ Perfekt, 7,90 €

    Zdroj: archív firiem

    Kuang Tsai Hao: Tajomstvo čaju

    SOS z kuchyne

    V tomto horúcom lete mám problém vyšľahať šľahačku. Čo robím zle?

    Jankaz Dunajskej Stredy

    Radí redaktorka Petra Mitringová 

    Skúste pred šľahaním šľahačku, ale aj misu, v ktorej ju budete šľahať, a šľahaciu metličku dobre vychladiť v chladničke. Lepšie je používať cukrársku šľahačku, ktorá obsahuje viac tuku. A vedeli ste, že v oceľovej miske sa vám lepšie a rýchlejšie vyšľahá?

    Zdroj: shutterstock

    SOS z kuchyne

    Padlo nám do oka

    Šetrite prírodu

    Iste ste si všimli, že v mnohých obchodoch dnes možno kúpiť praktické vrecká na zeleninu, ovocie alebo pečivo. Stačí ich mať vždy pri sebe v kabelke alebo taške a nielenže vás nebudú trápiť chýbajúce igelitové vrecúška, ale neznečistíte prírodu zbytočným odpadom.

    Zdroj: archív firiem

    Sieťované, 1 ks, Bionela, 4,14 €

    Zdroj: archív firiem

    Ľahké, 2 ks, Lidl, 0,79 €

    Zdroj: archív firiem

    Praktická súprava, 3 ks, Kazue, 8,60 €

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.