Po príchode z práce ste veľmi hladní, ale nechce sa vám dlho stáť pri sporáku? Zemiakové placky sú rýchla klasika, ktorá nikdy nesklame.

Zemiakové placky nie sú veľkou výzvou a ani vám neukradnú veľa času. Sú chutné a hlavne rýchlo hotové. Základný recept si môžete prispôsobiť podľa seba, pridať rôzne ingrediencie, ktoré sú v kuchyni práve poruke a máte tak na tanieri klasickú, ale vždy trochu inak chutiacu dobrotu.

Do placiek sa okrem zemiakov, múky a vajec väčšinou pridáva aj cesnak. Čo keby ste namiesto neho dali šancu obyčajnej cibuli? Ak ste takéto placky ešte nejedli, najbližšie si ich pripravte podľa nasledujúceho receptu. Práve vďaka cibuli budú placky úžasne chrumkavé. Inak ich už jesť nebudete!

Skúste recept na takéto placky.
Zdroj: Shutterstock

Zemiakové placky s cibuľou

Potrebujeme:

1 kg stredne veľkých zemiakov
15 dkg hladkej múky
2 vajcia
1 cibuľu
1 ČL soli
0,5 ČL čierneho korenia (nemusí byť)
Príprava: 15 minút
Pečenie: 20 minút

Ako na to?

Umyte zemiaky a nastrúhajte ich. Pridajte vajcia, nadrobno nakrájanú cibuľu, múku, soľ a dobre pomiešajte. Ak je cesto veľmi riedke, pridajte ešte trochu múky. Ak vám chutia bylinky, neváhajte.
Na panvici zohrejte olej a pečte placky. Lyžicou cesto trochu potľapkajte, aby boli placky tenšie a chrumkavejšie. Pečte ich do zlatista z oboch strán 3 minúty. Dobrým trikom je na chvíľu položiť hotové placky na servítku, ktorá do seba nasaje prebytočný tuk. Placky podávajte s kyslou smotanou, syrom, tvarohom, zeleninou, ale výborne poslúžia aj ako príloha k mäsovému jedlu.