Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Úžasne CHRUMKAVÉ zemiakové placky: Namiesto cesnaku pridajte TOTO, okamžite zmiznú z taniera!

Skúste recept na takéto placky.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

Skúste do zemiakových placiek pridať namiesto cesnaku túto lacnú prísadu, odteraz ich už inak jesť nebudete! Tento recept urobí s vaším obľúbeným jedlom hotové zázraky.

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Šeherezáda z Tisíc a jednej noci v kuchyni: Takúto dobrotu uvarila! Budú sa vám zbiehať slinky

    Po príchode z práce ste veľmi hladní, ale nechce sa vám dlho stáť pri sporáku? Zemiakové placky sú rýchla klasika, ktorá nikdy nesklame.

    Zemiakové placky nie sú veľkou výzvou a ani vám neukradnú veľa času. Sú chutné a hlavne rýchlo hotové. Základný recept si môžete prispôsobiť podľa seba, pridať rôzne ingrediencie, ktoré sú v kuchyni práve poruke a máte tak na tanieri klasickú, ale vždy trochu inak chutiacu dobrotu.

    Do placiek sa okrem zemiakov, múky a vajec väčšinou pridáva aj cesnak. Čo keby ste namiesto neho dali šancu obyčajnej cibuli? Ak ste takéto placky ešte nejedli, najbližšie si ich pripravte podľa nasledujúceho receptu. Práve vďaka cibuli budú placky úžasne chrumkavé. Inak ich už jesť nebudete!

    Zdroj: Shutterstock

    Skúste recept na takéto placky.

    Zemiakové placky s cibuľou

    Potrebujeme:

    1 kg stredne veľkých zemiakov
    15 dkg hladkej múky
    2 vajcia
    1 cibuľu
    1 ČL soli
    0,5 ČL čierneho korenia (nemusí byť)
    Príprava: 15 minút
    Pečenie: 20 minút

    Ako na to?

    Umyte zemiaky a nastrúhajte ich. Pridajte vajcia, nadrobno nakrájanú cibuľu, múku, soľ a dobre pomiešajte. Ak je cesto veľmi riedke, pridajte ešte trochu múky. Ak vám chutia bylinky, neváhajte.
    Na panvici zohrejte olej a pečte placky. Lyžicou cesto trochu potľapkajte, aby boli placky tenšie a chrumkavejšie. Pečte ich do zlatista z oboch strán 3 minúty. Dobrým trikom je na chvíľu položiť hotové placky na servítku, ktorá do seba nasaje prebytočný tuk. Placky podávajte s kyslou smotanou, syrom, tvarohom, zeleninou, ale výborne poslúžia aj ako príloha k mäsovému jedlu.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

    Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.