Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Úžasné torty na Veľkú noc: Prekvapte rodinku hriešnymi dobrotami, hneď sa budú všetci usmievať!

Mrkvový chlebíček

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Aký by to bol slávnostný stôl bez sladkých pokušení? Aj tentoraz sme pre vás pripravili niekoľko lákavých inšpirácií, ktoré rozhodne stoja za vyskúšanie.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Postup: Sviatočná čokoládová torta s vaječným likérom

    Torta s vaječným likérom

    16 kúskov

    3 vajcia ● štipka soli ● 125 g + 50 g krupicového cukru ● 2 balíčky vanilkového cukru ● 75 g hladkej múky ● 3 PL kakaa ● 2 ČL prášku do pečiva ● 4 plátky želatíny ● 400 g smotany na šľahanie ● 50 ml vaječného likéru

    Dno formy s priemerom 21 cm vystelieme papierom na pečenie. Oddelíme od seba bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a s 2 PL vody na tuhý sneh, pričom postupne zapracujeme aj 125 g cukru a 1 balíček vanilkového cukru. Keď sa cukor rozpustí, zašľaháme po jednom aj žĺtky. V mise zmiešame múku, cukor, kakao a prášok do pečiva a zapracujeme do vaječnej zmesi. Cesto nalejeme do formy a pečieme pri teplote 175 °C asi 25 minút. Špajdľou vyskúšame, či je cesto prepečené. Vyberieme a necháme vychladnúť. Korpus prerežeme na dve časti, pričom spodnú obkolesíme tortovou obručou. Namočíme 4 plátky želatíny do studenej vody. Vyšľaháme smotanu dotuha, pričom zašľaháme aj 50 g cukru a 1 balíček vanilkového cukru. Zohrejeme vaječný likér a vymačkanú želatínu v ňom rozpustíme. Vmiešame 2 až 3 PL vyšľahanej šľahačky a potom zapracujeme do zvyšku šľahačky. Polovicu šľahačky natrieme na spodný korpus a priklopíme vrchnou časťou. Dáme na 2 hodiny do chladničky. Vyberieme a potrieme zvyšnou šľahačkou po celom obvode. Dáme opäť do chladničky. Pred podávaním ozdobíme čerstvými kvetmi alebo cukrovými vajíčkami.

    Čas prípravy: 45 minút
    Čas pečenia: 25 minút
    Čas chladenia: 4 hodiny

    Zdroj: Shutterstock

    Torta s vaječným likérom

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Najľahšie veľkonočné vajcia máte hotové za 5 minút

      Zebrovaný cheesecake

      12 kúskov

      175 g masla ● 175 g + 30 g krupicového cukru ● 4 vajcia ● 1 kg nízkotučného tvarohu ● 1 balíček vanilkového pudingu ● 1 balíček smotanového pudingu ● štipka soli ● 200 g kyslej smotany ● 35 g kakaa

      Na polevu: 100 g smotanového syra ● 50 g horkej čokolády ● 30 g smotany na šľahanie
      Maslo izbovej teploty vyšľaháme so 175 g cukru dokrémova. Za stáleho šľahania po jednom pridávame vajcia. Nakoniec zamiešame tvaroh, pudingy, soľ a kyslú smotanu. Vymiešame na hladkú zmes. Rozdelíme na polovice, pričom do jednej vmiešame kakao a zvyšok cukru. Rúru predhrejeme na
      170 °C a formu s priemerom 26 cm vytrieme maslom a vysypeme krupicou. Do stredu nanesieme dve lyžice svetlého cesta, do jeho stredu zasa dve lyžice tmavého cesta. Pokračujeme, kým neminieme cesto. Pečieme 50 až 60 minút, kým povrch nezíska zlatistú farbu. Rúru pootvoríme a koláč necháme úplne vychladnúť. Až potom vyberieme z rúry. Smotanu ohrejeme a nalejeme na čokoládu. Necháme roztopiť a dôkladne premiešame. Necháme mierne vychladnúť a vmiešame do smotanového syra. Zmes nanesieme na vychladnutý cheesecake a dáme na hodinu do chladničky.

      Čas prípravy: 35 minút
      Čas pečenia: 1 hodina
      Čas chladenia: 1 hodina

      Zdroj: Shutterstock

      Zebrovaný cheesecake

      Mrkvový chlebíček

      16 kúskov

      375 g strúhanej mrkvy ● 250 g hladkej múky ● 2 ČL prášku do pečiva ● 250 g krupicového cukru ● 100 g mletých lieskovcov
      ● 100 g mletých pistácií ● 1 balíček vanilkového cukru ● 4 vajcia ● štipka soli ● 250 ml rastlinného oleja ● 1 ČL škorice

      Na ozdobu: 200 g nízkotučného smotanového syra ● 50 g práškového cukru ● pistácie ● marcipánové mrkvičky

      Formu na chlebíček vytrieme maslom a vysypeme mletými lieskovcami. Rúru predhrejeme na 180 °C.
      V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor, vanilkový cukor, soľ a škoricu. Pridáme olej a následne po jednom zamiešame aj vajcia. Nakoniec vmiešame mrkvu a mleté orechy. Cesto nalejeme do pripravenej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 60 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Medzitým vymiešame smotanový syr s práškovým cukrom dohladka. Natrieme navrch vychladnutého koláča a ozdobíme nasekanými pistáciami a marcipánovými mrkvičkami.

      Čas prípravy: 20 minút
      Čas pečenia: 1 hodina

      Zdroj: Shutterstock

      Mrkvový chlebíček

      Vyberáme pre vás niečo PLUS

      Autor článku

      Petra Mitringová

      redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
      Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.