Vajcia na mexický spôsob
14. 7. 2006, 2:00

Zdroj: Archív
4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 90 MINÚT olej na vyprážanie 4 kukuričné placky (tortily) 75 g čiernej fazule namočenej cez noc, uvarenej a roztlačenej 4 vajcia 1 očistené a na kocky pokrájané avokádo 4 PL kyslej smotany soľ a čerstvo pomleté čierne korenie Na salsu: 150 g nadrobno nasekaných rajčiakov 1/2 nadrobno nasekanej cibule 1/2 roztlačeného strúčika cesnaku 1 menšiu feferónku nasekanú nadrobno 1 PL nasekaného čerstvého koriandra a lístky na ozdobenie 2 PL limetovej šťavy 1 PL javorového sirupu 4 PL olivového oleja, kvapku tabaska
POSTUP: 1. Pripravte salsu: v miske zmiešajte uvedené suroviny a nechajte 30 minút marinovať. 2. Na panvici rozohrejte olej. Vypražte tortily, aby boli žlté a chrumkavé. Položte na tanier a dajte na teplé miesto. Na osobitnej panvici ohrejte ďalší olej a za stáleho miešania prudko opražte fazuľu. Odložte na teplé miesto. Napokon upražte volské oká. 3. Na každý tanier dajte tortilu, na ňu štedro naložte fazuľu a navrch volské oko. Na vajcia nasypte kocky avokáda, pridajte trocha kyslej smotany a pokvapkajte salsou, potom ochuťte. Ozdobte koriandrom.