Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Na VALENTÍNA jedine TÚTO čokoládovú tortu s hriešne sladkými malinami: TO JE zhmotnená LÁSKA!

Malinová torta s čokoládou

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Je hriešne dobrá, hriešne jednoduchá a hriešne návyková. Stačí ochutnať kúsok a stratíte sa v sladkom sne.

Malinová torta s čokoládou

 

10 kúskov

 

NA CESTO: 6 vajec ● 170 g krupicového cukru ● 1 balíček vanilínového cukru ● štipka soli ● 150 ml oleja ● 100 ml mlieka ● 180 g hladkej múky ● 2 ČL prášku do pečiva ● 2 PL kakaa

NA PLNKU: 300 g mrazených malín ● 180 g krupicového cukru ● štipka soli ● 250 g zmäknutého masla ● 50 g kokosového tuku

NA POLEVU: 200 g horkej čokolády ● 50 g smotany na šľahanie ● ružové makrónky na ozdobu

Z troch vajec oddelíme bielky a žĺtky. Bielky dáme do chladničky a žĺtky so zvyšnými vajcami vyšľaháme spolu s cukrom, vanilínovým cukrom a so soľou dopenista. Pridáme olej a mlieko a zamiešame. V druhej mise zmiešame múku s kakaom a práškom do pečiva a zapracujeme do vajcovej zmesi. Cesto nalejeme do okrúhlej formy a pečieme 35 až 40 minút pri 175 °C. Na plnku privedieme do varu maliny, rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Odložené bielky šľaháme nad horúcim vodným kúpeľom s cukrom a so soľou, až kým sa kryštáliky nerozpustia. Stiahneme z ohňa a šľaháme, kým sneh nevychladne. Maslo vyšľaháme do peny, zašľaháme sneh a následne po častiach aj malinové pyré. Kokosový tuk rozpustíme a ešte horúci pridáme do krému a vyšľaháme dohladka. Korpus prekrojíme a naplníme krémom. Trocha krému nanesieme aj po celom povrchu torty. Dáme na tri hodiny do chladničky. Čokoládu spolu so smotanu rozpustíme a nalejeme na tortu. Necháme trocha stuhnúť a ozdobíme makrónkami.

Čas prípravy: 40 minút

Čas pečenia: 40 minút

Čas chladenia: 3 hodiny

Zdroj: Shutterstock

Malinová torta s čokoládou

Vyskúšajte aj tento recept:

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Krok za krokom: Čokoládová torta s mascarpone a malinami.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.