Na VALENTÍNA jedine TÚTO čokoládovú tortu s hriešne sladkými malinami: TO JE zhmotnená LÁSKA!
10. 2. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:03)

Zdroj: Shutterstock
Je hriešne dobrá, hriešne jednoduchá a hriešne návyková. Stačí ochutnať kúsok a stratíte sa v sladkom sne.
Malinová torta s čokoládou
10 kúskov
NA CESTO: 6 vajec ● 170 g krupicového cukru ● 1 balíček vanilínového cukru ● štipka soli ● 150 ml oleja ● 100 ml mlieka ● 180 g hladkej múky ● 2 ČL prášku do pečiva ● 2 PL kakaa
NA PLNKU: 300 g mrazených malín ● 180 g krupicového cukru ● štipka soli ● 250 g zmäknutého masla ● 50 g kokosového tuku
NA POLEVU: 200 g horkej čokolády ● 50 g smotany na šľahanie ● ružové makrónky na ozdobu
Z troch vajec oddelíme bielky a žĺtky. Bielky dáme do chladničky a žĺtky so zvyšnými vajcami vyšľaháme spolu s cukrom, vanilínovým cukrom a so soľou dopenista. Pridáme olej a mlieko a zamiešame. V druhej mise zmiešame múku s kakaom a práškom do pečiva a zapracujeme do vajcovej zmesi. Cesto nalejeme do okrúhlej formy a pečieme 35 až 40 minút pri 175 °C. Na plnku privedieme do varu maliny, rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Odložené bielky šľaháme nad horúcim vodným kúpeľom s cukrom a so soľou, až kým sa kryštáliky nerozpustia. Stiahneme z ohňa a šľaháme, kým sneh nevychladne. Maslo vyšľaháme do peny, zašľaháme sneh a následne po častiach aj malinové pyré. Kokosový tuk rozpustíme a ešte horúci pridáme do krému a vyšľaháme dohladka. Korpus prekrojíme a naplníme krémom. Trocha krému nanesieme aj po celom povrchu torty. Dáme na tri hodiny do chladničky. Čokoládu spolu so smotanu rozpustíme a nalejeme na tortu. Necháme trocha stuhnúť a ozdobíme makrónkami.
Čas prípravy: 40 minút
Čas pečenia: 40 minút
Čas chladenia: 3 hodiny
Zdroj: Shutterstock
Malinová torta s čokoládou
Vyskúšajte aj tento recept:
