Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Valentínska večera: Ani špecialita šéfkuchára netromfne jedlo, ktoré pripravíte doma s láskou

Bravčový bôčik s orechovou krustou

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Samozrejme, že dopriať si dobré jedlo v prostredí romantickej reštaurácie má svoje čaro. No ani tá najlepšia špecialita šéfkuchára netromfne jedlo, ktoré pripravíte doma s láskou.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dokonalé pohladenie všetkých zmyslov: MANGOVÁ ŠARLOTA s marmeládovou roládou
    Zdroj: NČpŽ

    Slepačia polievka s cestovinami

    6 porcií

    1 kura ● 2 bobkové listy ● 1 ČL bieleho korenia ● 2 mrkvy ● 150 g zelených fazuliek ● 150 g stonkového zeleru ● 1 cibuľa ● 4 klinčeky ● soľ ● čierne korenie ● muškátový oriešok ● 200 g rezancov ● 150 g mrazenej zmesi kukurice, fazule a hrášku

    Kura očistíme a opláchneme. Dáme do veľkého hrnca a zalejeme dostatkom vody. Privedieme do varu a varíme asi 3 minúty. Potom vodu zlejeme, hrniec opláchneme, znova vložíme kura a zalejeme asi 2,2 l čistej vody. Varíme asi hodinu na miernom ohni, pričom zo začiatku lyžicou odstraňujeme prípadnú penu na povrchu. Potom pridáme bobkové listy a čierne a biele korenie. Čerstvú zeleninu očistíme a nakrájame nahrubo. Cibuľu ošúpeme a rozpolíme. Do polovíc zapichneme klinčeky. Pridáme spolu s pripravenou zeleninou do polievky a varíme ešte asi hodinu a pol. Asi 10 minút pred koncom varenia pridáme do polievky aj mrazenú zeleninu, osolíme, okoreníme a posypeme trochou muškátového orieška. Dovaríme. Kura vyberieme, oberieme mäso a pridáme do polievky. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a vložíme do polievky. Podávame s pagáčmi v tvare srdiečka.

    Čas prípravy: 30 minút
    Čas varenia: 2 hodiny a 40 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Slepačia polievka s cestovinami

    Cestovinový šalát s brokolicou

    3 porcie

    250 g brokolice ● 1 paprička čili ● 1 PL olivového oleja ● 4 PL bieleho vínneho octu ● 1 PL kečupu ● 1 ČL worcesterskej omáčky ● soľ ● 4 PL orechového oleja ● 1 červená paprika ● 10 ks zelených olív ● 1 červená cibuľa ● 80 g cestovín v tvare srdca ● miešaný listový šalát

    Brokolicu očistíme a natrháme na menšie ružičky. Čili rozpolíme, odstránime jadierka a nasekáme najemno. V panvici rozhorúčime olej, pridáme brokolicu, čili a opekáme asi 3 až 4 minútky, pričom pridáme asi 2 PL vody. V miske zmiešame ocot, kečup, worcesterskú omáčku a soľ. Nakoniec vmiešame orechový olej. Papriku a cibuľu očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Olivy nakrájame na kolieska. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode, zlejeme a zmiešame s paprikou, cibuľou, olivami, brokolicou a dresingom. Pred podávaním primiešame listový šalát.

    Čas prípravy: 25 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Cestovinový šalát s brokolicou

    Bravčový bôčik s orechovou krustou

    8 porcií

    3 cibule ● 7 vetvičiek tymianu ● 2,5 kg bravčového bôčika ● soľ ● mleté čierne korenie ● 1 a 1/2 PL masti ● 100 g lieskovcov ● 75 g masla ● 2 PL strúhanky ● 1 zelená paprika ● 1 červená paprika ● 250 g šampiňónov

    Ošúpeme 3 cibule a nasekáme najemno. Tymian opláchneme a natrháme lístky. Mäso opláchneme a osušíme papierovou utierkou. Osolíme a okoreníme. Na panvici rozhorúčime masť, pridáme cibuľu a opečieme dosklovita. Pridáme tymian. Mäso umiestnime na pekáč, potrieme cibuľovou zmesou a pečieme pri teplote 150 °C asi hodinu a trištvrte. Približne po hodine pečenia podlejeme 200 ml vody a obložíme očistenými a nakrájanými paprikami a hubami. Na krustu nasekáme orechy nahrubo. Maslo rozpustíme a premiešame s orechmi a so strúhankou. Asi 30 minút pred ukončením pečenia mäso potrieme orechovou zmesou. Podávame s upečenou zeleninou.

    Čas prípravy: 30 minút
    Čas pečenia: 2 hodiny

    Zdroj: Shutterstock

    Bravčový bôčik s orechovou krustou

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.