Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Vanilková piškótová torta s vaječným likérom

Vanilková piškótová torta s vaječným likérom

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

30 minút, 8 porcií

Potrebujeme: 6 kus vajce, 180 gram kryštálový cukor, 0.25 čajová lyžička soľ, 180 gram hladká múka, 250 mililiter smotana na šľahanie, 250 gram syr Mascarpone, 100 mililiter hustý vaječný likér, 100 gram práškový cukor, vetvičky rozmarínu, brusnice

1.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, žĺtky vyšľaháme so 6 PL teplej vody, s cukrom a so soľou dobiela. Navrch preosejeme múku, pridáme 1/3 snehu a opatrne zamiešame do cesta. Zvyšný sneh dáme na cesto a vareškou jemne zapracujeme.

2.

Cesto rovnomerne rozdelíme do dvoch foriem s priemerom 20 cm, ktoré sme predtým dôkladne vymastili maslom. V rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 25 až 30 minút.

3.

Upečené korpusy vyberieme, krátko chladíme vo forme, potom vyberieme a necháme na papieri na pečenie, najlepšie na mriežke, celkom vychladnúť.

4.

Na krém vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme mascarpone a na nízkych otáčkach prešľaháme. Postupne pridávame polovicu vaječného likéru a vymiešame. Hotový krém ochutnáme a podľa potreby môžeme ešte pridať aj ďalší likér alebo ním pokvápkame upečené korpusy.

5.

Vychladnuté korpusy priečne prekrojíme, postupne natierame krémom a môžeme obložiť aj brusnicami. Krém na jednotlivé korpusy natierame tak, aby ostali boky torty skôr bez krému. Hotovú tortu ešte dozdobíme brusnicami a vetvičkami rozmarínu.

Vyberáme pre vás niečo PLUS