Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Vanilkovo-makový cheesecake

Vanilkovo-makový cheesecake

Zdroj: © StockFood

Reklama

35 minút, 24 porcií

Potrebujeme: 300 gram hladká múka, 200 gram maslo, 100 gram práškový cukor, 1 kus vajce, 0.25 čajová lyžička soľ, 500 gram termizovaný tvaroh, 400 gram mletý mak, 250 gram práškový cukor, 6 kus vajce, 1 pohár marhuľový kompót, 2 téglik kyslá smotana, 1 téglik syr Mascarpone, 2 balíček vanilkový cukor, 2 balíček vanilkový puding, 2 polievková lyžica citrónová šťava, nemletý mak

1. Múku, 100 g cukru, 1 vajce, 200 g masla nakrájaného na kocky a soľ spolu spracujeme mixérom s nadstavcami na miesenie na hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.

2. Marhule scedíme, pokrájame nadrobno a spojíme s mletým makom, 50 g cukru, 1 balíčkom vanilkového cukru, 1 balíčkom pudingu, mascarpone, 2 téglikmi smotany a 3 vajcami. Tvaroh zmiešame s ďalším pudingom, so zvyšným práškovým aj vanilkovým cukrom, s vajcami aj s citrónovou šťavou.

3. Vychladené cesto trochu rozvaľkáme a potom dobre roztlačíme na vymastený hlboký plech. Popicháme vidličkou.

4. Na cesto natrieme makovú zmes s marhuľami a navrch ešte rozdelíme tvarohovú zmes. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C na spodnej koľajničke 50 až 60 minút.

5. Necháme na plechu vychladnúť, potom nakrájame a posypeme makom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS