Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Vanilkový krém s karamelovou krustou Créme Brulée

Vanilkový krém s karamelovou krustou Créme Brulee

Zdroj: © StockFood

Reklama

30 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1 kus pomaranč, 200 mililiter mlieko, 200 mililiter smotana na šľahanie, 40 gram krupicový cukor, 2 polievková lyžica vanilkový cukor, 3 kus vaječný žĺtok, 3 polievková lyžica hnedý cukor na posypanie

1.

Rúru predhrejeme na 140 °C. Pomaranč umyjeme pod horúcou vodou, poutierame dosucha a kôru najemno nastrúhame. Šťavu vytlačíme.

2.

Mlieko privedieme spolu so smotanou, s cukrom a vanilkovým cukrom do varu. Stiahneme z ohňa. Žĺtky dáme do misy a pomaly zamiešame horúcu smotanovú zmes. Spojíme s pomarančovou šťavou i kôrou.

3.

Zmes nalejeme do pripravených ohňovzdorných formičiek. Formičky naukladáme na hlbší plech, do ktorého nalejeme toľko horúcej vody, aby dosahovala do výšky 2/3 formičiek. Pečieme asi 40 minút, aby zmes stuhla.

4.

Vyberieme, necháme vychladnúť a následne vložíme do chladničky najmenej na 2 hodiny.

5.

Pred podávaním posypeme Créme Brulée hnedým cukrom, ktorý pomocou flambovacej pištole alebo v rúre pod grilom skaramelizujeme. Ihneď podávame.

6.

Náš tip: Pri miešaní horúcej mliečnej zmesi so žĺtkami treba dať pozor, aby z toho nebola praženica. Prilievame ju po troške a za stáleho miešania k žĺtkom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS