Musíte vyskúšať: Vegetariánske fašírky sú zaručene lahodné aj bez mäsa
15. 2. 2015, 12:30 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:24)

Zdroj: Shutterstock
Vegetariánske fašírky sú výborné aj bez mäsa. Tieto dva recepty musíte vyskúšať!
S fazuľami a ovsenými vločkami
Na 4 porcie: 400 g fazule z konzervy opláchneme pod studenou vodou a necháme odkvapkať. Potom ich rozmixujeme spolu so 120 g ovsených vločiek, 1 nakrájanou cibuľou, 80 ml vlažnej vody, trochou soli, korenia a čili. Kto má rád, môže pridať aj mletú rascu. Zmes necháme 30 minút odležať a potom z ej formujeme menšie fašírky. Ak treba pridáme ešte vodu alebo strúhanku. Opekáme na 4 PL oleja 3 až 4 minúty z každej strany.
S krúpami a tvarohom
Na 4 porcie: Vo vriacej vode uvaríme 80 g krúp. Varíme 25 až 30 minút. Potom k zmesi primiešame 2 nasekané jarné cibuľky, 2 PL tvarohu a strúhanky, 1 vajce, soľ, nasekanú petržlenovú vňať a rozmarín. Premiešame, sformujeme fašírky, ktoré opekáme na 2 PL margarínu 2 minúty z každej strany. Potom ich preložíme na plech a pečieme pri teplote 180 °C asi 8 až 10 minút.