Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Veľkonočná kokosová torta s maslovým krémom

Veľkonočná kokosová torta s maslovým krémom

Zdroj: © StockFood

Reklama

45 minút, 10 porcií

Potrebujeme: 6 kus vajce, 140 gram krupicový cukor, 0.25 čajová lyžička soľ, 140 gram hladká múka, 30 gram škrobová múčka, 500 mililiter kokosové mlieko, 20 gram škrobová múčka, 4 polievková lyžica krupicový cukor, 4 kvapka vanilková esencia, 60 mililiter kokosový likér, 300 gram maslo, 150 gram práškový cukor, práškový cukor na posypanie, 200 gram kokosové lupienky, 10 kus cukrové vajíčka

1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Na cesto oddelíme od seba bielky a žĺtky. V mise vyšľaháme žĺtky spolu s polovicou cukru dokrémova. Bielky vyšľaháme so soľou na tuhý sneh, pričom doň zašľaháme aj zvyšok cukru. Šľaháme, až kým nezískame lesklú, pevnú hmotu.

2. Sneh nanesieme na žĺtkovú zmes a pridáme preosiatu múku zmiešanú so škrobovou múčkou. Opatrne spojíme a nanesieme do pripravenej okrúhlej formy (s priemerom 20 cm) vystlanej papierom na pečenie. Uhladíme a pečieme 30 až 40 minút.

3. Medzitým zmiešame 3 PL kokosového mlieka so škrobovou múčkou. Zvyšok mlieka privedieme spolu s cukrom a vanilkovou esenciou do varu. Vmiešame pomaly škrobové mlieko, dôkladne premiešame a necháme zhustnúť. Vzniknutý puding posypeme práškovým cukrom.

4. Hotovú piškótu vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Potom ju horizontálne prerežeme na 4 pláty. Pokvapkáme kokosovým likérom. Okolo jednej časti korpusu uzavrieme tortový prstenec.

5. Maslo vyšľaháme spolu s práškovým cukrom dopenista a opatrne po častiach zamiešame vychladnutý puding. 1/5 maslového krému nanesieme na tortový korpus, prikryjeme ďalším korpusom a zľahka pritlačíme. Tento proces zopakujeme 2-krát.

6. Odstránime tortový prstenec a tortu potrieme zo všetkých strán polovicou zvyšného krému. Posypeme kokosom. Zvyšný krém nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka ozdobne na povrch torty. Dáme najmenej na 1 hodinu do chladničky.

7. Pred podávaním ozdobíme cukrovými vajíčkami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS