Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Veľkonočná torta s bielou čokoládou

Veľkonočná torta s bielou čokoládou

Zdroj: © StockFood

Reklama

60 minút, 8 porcií

Potrebujeme: 6 kus vajce, 0.25 čajová lyžička soľ, 150 gram práškový cukor, 150 gram hladká múka, 2 polievková lyžica škrobová múčka, 0.25 čajová lyžička vanilková dreň, rastlinný olej na vymastenie a hrubá múka na vysypanie formy, 250 gram maslo, 200 gram práškový cukor, 200 gram biela čokoláda, 100 mililiter smotana na šľahanie, tyrkysové potravinárske farbivo, najemno nastrúhaná čokoláda, cukrové vajíčka, narcisy

1.

Rúru vyhrejeme na 160 °C. Tri tortové formy s priemerom 18 cm vymastíme olejom a vysypeme hrubou múkou.

2.

Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme so štipkou soli dopenista. Za ďalšieho šľahania postupne prisypávame cukor a šľaháme dotuha. Žĺtky vyšľaháme a potom metličkou na sneh zapracujeme do bielkov. Múku zmiešame so škrobovou múčkou a s vanilkovou dreňou a dáme na vajcovú zmes. Jemne premiešame a cesto rozdelíme do troch pripravených foriem. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 35 minút dozlatista, vyberieme a necháme vychladnúť vo forme.

3.

Na krém vyšľaháme maslo s cukrom dopenista. Bielu čokoládu nasekáme a spolu so smotanou v hrnci zohrejeme a necháme rozpustiť. Čokoládu schladíme na izbovú teplotu a potom za stáleho šľahania postupne pridávame do krému. Šľaháme asi 5 minút a pridáme aj potravinárske farbivo a krém prifarbíme na tyrkysovo.

4.

Korpusy vyberieme z foriem, postupne ich natrieme asi 1 cm hrubou vrstvou krému a poukladáme na seba. Zvyšným krémom potrieme celú tortu a ešte posypeme nastrúhanou čokoládou. Aspoň na 2 hodiny dáme do chladničky. Pred podávaním dozdobíme cukrovými vajíčkami a narcismi.

Vyberáme pre vás niečo PLUS