Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Veterníčky so syrovou plnkou

Veterníčky so syrovou plnkou

Zdroj: © StockFood

Reklama

30 minút, 30 porcií

Potrebujeme: 125 mililiter voda, 75 gram hladká múka, 50 gram strúhaný parmezán, 25 gram maslo, 15 gram škrobová múčka, 3 kus vajce, 0.5 čajová lyžička prášok do pečiva, 300 gram čerstvý smotanový syr, 100 gram tučná kyslá smotana, mleté čierne korenie, bylinky, soľ

1. Vodu, maslo a štipku soli spolu rozpustíme v hrnci. Múku a škrobovú múčku spojíme a naraz pridáme do hrnca. Miešame na ohni tak dlho (odpaľujeme), kým nevznikne jednoliate cesto, ktoré sa odlepuje od hrnca. Preložíme do misy a necháme krátko chladnúť.

2. Potom po jednom zapracujeme vajcia a necháme vychladnúť.

3. Nakoniec primiešame ešte prášok do pečiva a strúhaný parmezán.

4. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s hviezdicovým nadstavcom a na plechy vystlané papierom na pečenie striekame kôpky veľké asi ako vlašské orechy. Pečieme pri 180 °C asi 18 až 20 minút dozlatista.

5. Vyberieme, rozkrojíme a necháme vychladnúť.

6. Plníme syrovou zmesou vymiešanou zo smotanového syra, z kyslej smotany, korenia, byliniek a zo soli.

Vyberáme pre vás niečo PLUS